bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,699.87 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,232.50 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 158.24 2.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.551408 0.72%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50643 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161563 0.84%

Nobel Ödüllü Ekonomist Bitcoin (BTC) için İlk Kez Olumlu Konuştu

Bitcoin BTC Ekonomi

Nobel ödüllü ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Yahoo Finance’a konuştu ve Bitcoin’i kısmen bir değer deposu olarak kabul ettiğini ifade etti.

“Kısmen Değer Deposu”

Bitcoin konusunda kısmen fikrini değiştirdiği görülen Roubini, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

Kısmen değer deposu olabilir çünkü binlerce diğer kripto paradan farklı olarak (benim aldatmaca (scam) kripto para dediğim şey) o kadar kolay küçümsenemez ve arzının zamanla ne kadar artacağına karar veren bir algoritma var.

Roubini, sözlerine altcoin’lerin çoğunun tam anlamıyla ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) daha kötü olduğunu ekliyor. Ekonomistin de değindiği gibi en büyük kripto para birimi Bitcoin’in toplam arzının 21 milyonla sınırlı olması Bitcoin maksimalistlerinin sık sık övündüğü bir konu.

Öte yandan Roubini kripto paraları eleştirmeye devam etmesi dikkatlerden kaçmadı. Ona göre “kripto para birimi” isimlendirmesi bir hesap birimi olarak işlev görmedikleri için doğru bir isimlendirme değil. Bitcoin’in yüksek volatilitesine ve ölçeklenebilirlik tarafındaki eksikliğini de dokundurma yapan Roubini, Visa’nın saniyede 25 bin işlem yapabilmesine karşın Bitcoin’in yalnızca saniyede 5 işlem yapabildiğine dikkat çekiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala