bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

Nike, RTFKT’yi Satın Alarak Metaverse Adım Attı

nike rtfktyi satin alarak metaverse adim atti

Metaverse hızla geniş kitlelerce kabul görmeye devam ederken ünlüler ve şirketler de hızla metaverse’e adım atıyor. Kısa bir süre önce Adidas’ın The Sandbox üzerinden metaverse atılması üzerine ezeli rakibinden de hamle geldi. Nike, Metaverse şirketi RTFKT‘yi satın aldığını duyurdu.

Yeni nesil teknolojiler ile NFT ve Metaverse ürünleri üzerine çalışan RTFKT Studios, Nike için yeni koleksiyonlar oluşturdu ve bunları VR teknolojisi ile birleştirdi.

Nike Metaverse’e RTFKT ile Adım Attı

Özellikle giyip ve benzeri sektörlerde artan metaverse etkinlikleri hızla devam ediyor. Kısa bir süre önce sizlerle Adidas’ın yeni ortaklıklarını paylaşmıştık. Son olarak her ne kadar fazla detay verilmese de Nike’ın Metaverse şikreti RTFKT’yi satın alması, Nike’ın gelecekteki yeni metaverse ürünlerine göz kırpıyor.

logo lockup original

NIKE, Inc.’in Başkanı ve CEO’su John Donahoe, yeni satın alım hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Bu satın alım, Nike’ın dijital dönüşümünü hızlandıran ve sporculara ve yaratıcılara spor, yaratıcılık, oyun ve kültürün kesişim noktasında hizmet vermemize olanak tanıyan bir başka adım. Özgün ve bağlantılı bir markaya sahip çok yetenekli içerik oluşturucu ekibi ile RTFKT artık bizimle. Planımız, RTFKT markasına yatırım yapmak, onların yenilikçi ve yaratıcı topluluğuna hizmet etmek ve onları büyütmek ve Nike’ın dijital ayak izini ve yeteneklerini genişletmek.”  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala