bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,038.77 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,545.55 1.31%
bnb
BNB (BNB) $ 612.96 4.18%
solana
Solana (SOL) $ 185.38 0.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62286 0.00%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646487 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215188 0.18%

Nike, Metaverse Odaklı Beş İş İlanı Yayımladı

nike metaverse odakli bes is ilani yayimladi 1

Metaverse sektörü hızla büyürken, giyim ve oyun sektörü dahil olmak üzere birçok alandan yatırımlar artmış durumda. Son olarak daha önce de metaverse üzerinde çalışmalar yapan Nike, bir metaverse ekibi kurmak için kolları sıvadı. Şirket iş odaklı platform LinkedIn üzerinden geçtiğimiz hafta boyunca beş adet iş ilanı yayımladı.

LinkedIn üzerinde yer alan iş ilanında, inovasyon mühendisi, kıdemli 3D oyun tasarımcısı ve metaverse mühendisi, Blockchain uzmanı, inovasyon programı yöneticisi ve bir sanal malzeme tasarımcısı yer aldı.

nike metaverse odakli bes is ilani yayimladi

Nike, Metaverse Odaklı Bir Ekip Kuruyor

Nike’ın ezeli rakibi Adidas, metaverse ve NFT alanında halihazırda çalışmalarını hızlandırmış durumda. Adidas‘a ek olarak birçok şirket de bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. Nike da bu alandan geri kalmak istemiyor olacak ki, kendisine metaverse ekibi kuruyor.

Hatırladığınız üzere Aralık ayında Nike, dijital ayakkabıları ile NFT dünyasına da adım atmıştı. Devamında metaverse ve NFT odaklı şirket olan RTFKT‘yi satın alan Nike, bu alandaki ciddiyetini ortaya koymuştu.

Geçen yıl Kasım ayında, sanal Nike markalı spor ayakkabı ve giyim üretmek birkaç yeni ticari marka başvurusunda bulunan Nike, kurduğu yeni ekip ile birlikte bu alandaki adımlarını güçlendireceğe benziyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala