bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

Nijerya Merkez Bankası’ndan Kripto için Geri Adım

Nijerya Merkez Bankasindan Kripto için Geri Adim

Kripto para sektöründeki düzenleyici baskıları artarak devam ediyor. Bu noktada bazı ülkeler kriptolara karşı katı bir tutum sergilerken, bazı ülkeler doğru düzenlemeler ile kripto teknolojilerinden faydalanmak istiyor. Nijerya ise her ne kadar kriptoları yasaklayarak katı bir politika izlese de son dönemlerde geri adım atıyor. Öyle ki Nijerya Merkez Bankası Başkanı Godwin Emefiele, kripto ve dijital ödeme teknolojilerine odaklandıklarını açıkladı.

Nijerya Merkez Bankası'ndan Kripto için Geri Adım

Nijerya Merkez Bankası: Kripto Finans Sektörünün Yönünü Değiştirecek

Kripto para konusunda bazı ülkeler katı bir bakış açısında sahipken, Nijerya da benzeri bir politika izliyordu. Özellikle son dönemde eNaira çalışmalarını hızlandıran ülke, diğer kripto paralara karşı baskılarını artırmıştı ancak bu değişmişe benziyor.

Nijerya Merkez Bankası Başkanı Godwin Emefiele, kısa bir süre önce yaptığı açıklamalarda dijital dönüşümün önemini vurgulayarak şu noktalara değindi:

“FinTech’ler, kripto para birimleri, dijital ödemeleri, yapay zeka ve makine öğreniminin evrimi, hem küresel hem de yerel olarak finans ve bankacılık sektörlerinin işleyişini oldukça değiştirdi. Bu nedenle finansal sistemin düzenlenmesi, denetimi ve para politikası uygulamalarının acilen yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor”

Bu açıklamalar geçtiğimiz yıl kripto paraları yasaklayan ülkenin bu yasaktan geri adım atmasının bir sinyali olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala