bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,160.65 4.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.79 3.52%
bnb
BNB (BNB) $ 532.37 6.18%
solana
Solana (SOL) $ 131.97 10.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48536 3.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450405 5.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151461 4.27%

Nijerya Merkez Bankası, Dijital Para Birimi İçin Blokzinciri Girişimi Bitt Inc ile Ortaklık Kurdu

nijerya merkez bankasi dijital para birimi icin bitt inc ile ortaklik kurdu

Nijerya Merkez Bankası (CBN) kendi dijital para birimi olacak eNaira’yı piyasaya sürmek için bir blokzinciri girişimi olan Bitt Inc. ile ortaklık kurdu. Dijital para biriminin bu yıl içinde piyasaya sürmesi planlanıyor. 

Merkez bankası Pazartesi günü yaptığı açıklamada bu dijital para biriminin (CBDC) sınır ötesi ticareti kolaylaştıracağını, finansal katılımı teşvik edeceğini ve havale işlemlerini hızlandıracağını söyledi. Ayrıca bir basın açıklamasında, CBDC’nin enflasyona eğilimli ülkede para politikasını iyileştirmek için kullanılabileceğinin sinyalini verdi.

CBN yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Dijital ödemelerin kullanımındaki önemli patlama ve dijital ekonomideki artış göz önüne alındığında, CBN’nin kararı, merkez bankalarının %85’inden fazlasının dijital para birimlerini benimsemeyi düşündüğü açık bir küresel trendi takip ediyor.”

Veri sitesi UsefulTulips’e göre Nijerya, tipik olarak eşler arası Bitcoin ödemelerinde listenin başında geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala