bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Nijerya Merkez Bankası (CBN) Kripto Para Birimlerini Yasakladı

nijerya merkez bankasi cbn kripto para birimlerini yasakladi

Nijerya’nın yerel haber ajansı Peoples Gazette tarafından 5 Şubat’ya yayımlanan bir habere göre, Nijerya Merkez Bankası (CBN)  Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini yasakladı. Nijerya’daki bankalara kripto para borsaları ile ilişkili müşterilerin hesaplarının derhal kapatılması emri verildi.

Nijerya da Hindistan gibi kripto para birimleri konusunda karışık sinyaller veriyor. Nijerya, 2017’de kripto para birimlerini yasaklamak üzere bir genelde yayımlamıştı. Ancak daha sonra sektör için ılımlı bir tavır benimsedi.

Ülke, Afrika’nın en hızlı büyüyen kripto para topluluklarından birine sahip. Geçtiğimiz haftalarda kripto para borsası Paxful, Nijerya’nın ABD’den sonra en büyük ikinci piyasayı temsil ettiğini söylemişti. Ülkede gerçekleştirilen işlem hacmi 566 milyon doları aşmış durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala