bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Nijerya, Bankacılık Sektöründe Blockchain Teknolojisini Kullanmak İstiyor

nijerya kripto para kullanimi ile ilgili yasa cikartacakass

Blockchain teknolojisi birçok farklı alanda kullanılmaya başlandı. Özellikle birçok ülke de bu alandaki çalışmalarını hızlandırdı. Çıkan son haberlere göre; Nijerya Cumhurbaşkanı, ekonomik büyümeyi teşvik etmek için mevcut SEC kripto varlık düzenlemelerini gözden geçirmek istiyor.

Nijerya, Blockchain Teknolojisini Kullanmak İstiyor

Nijerya Cumhurbaşkanı seçilen Bola Tinubu kısa süre önce, uygulandığı takdirde ülkenin bankacılık ve finans sektöründe blockchain teknolojisinin ve kripto para birimlerinin kullanılmasını sağlayacak bir belge yayınladı.

Best blockchain ETFs

Önerilen düzenlemeler, kripto varlık şirketlerinin SEC’e kaydolmasını ve tüm dijital varlık tekliflerinin ve yatırımlarının SEC düzenlemelerine uygun olmasını zorunlu kılacak.

Nijerya Cumhurbaşkanı seçilen Bola Tinubu, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bankacılık ve finans, kimlik yönetimi, gelir toplama ve kripto varlıklarının kullanımında blockchain teknolojisinin ihtiyatlı kullanımını teşvik etmek için politikayı yeniden şekillendireceğiz. Daha verimli ve iş dostu bir düzenleyici çerçeve oluşturarak dijital varlıklarla ilgili SEC düzenlemesini gözden geçirmek için bir danışma komitesi kuracağız.

Yayınlanan makale aynı zamanda Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) ülkenin merkez bankası dijital para birimi olan eNaira’sı ile de uyumlu olması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala