bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

NFT’ler Sayesinde Bireysel ve Özgür Ekonomi Oluşturma Fırsatı

NFT Summit İstanbul 2022 kapsamında BTCHaber ekibi olarak röportajlar yapmaya devam ediyoruz. Etkinlikte bulunan bir diğer isim NFT Horizon kurucusu Ulaşcan Deniz Genç ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Ulaşcan Deniz Genç ile Türkiye’deki NFT ve Blockchain sektörünün gelişimi ve nereye gittiği hakkında konuştuk.

Deniz Genç: NFT’lerin Karşısında Duranların Bu Yapıyı Anlamadığı Düşünüyorum

Ulaşcan Deniz Genç, NFT‘leri oyun temelinde değerlendirerek sözlerine şöyle başladı:

Global ölçekte baktığımızda NFT’lerin oyun temelli gitmesinin büyük bir sebebi var. NFT’lerin tarihi, geçmişi oyunlara dayanıyor. İnsanlar o zamanlardan beri, dijital ürünleri trade etmeye meyilli, oyunlardaki ürünlerin alınıp satıldığı marketler oluşmuştu fakat bunlar Blockchain’in sunduğu bir yapıda değildi. Birçok oyun markası ve kullanıcı, NFT’ler sayesinde alt özgür ekonomilerini de oluşturabiliyor.

Ulaşcan Deniz Genç’e “Birçok önemli büyük oyun şirketi geliştiricisi NFT’leri kendi sistemlerine entegre edeceğini açıkladı. Bazı oyuncu toplulukları bundan memnun olmadı. NFT’yi seven ve sevmeyen oyuncu toplulukları hakkında ne düşünüyorsun?” sorusunu yönelttik. Genç ise soruya şu şekilde yanıt verdi:

NFT’ler karşısında duran ve NFT’leri sevmeyen insanların yeterince bu yapıyı anladıklarını düşünmüyorum. NFT’lerin karşısında duran oyuncuları bir noktada anlayabiliyorum. Şu andaki NFT oyunlarına baktığımızda yüzde 95’i tam bir gerçek oyun değil. Sadece giydirilmiş bir ekonomik model aslında bunun sebebi de birçok oyun firmasının bu alana bariyerli durması.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala