bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

NFT’ler Hakkında Kaçınılması Gereken 6 Hata

1328058 NFT HD Wallpaper

NFT’nin ileriye dönük pek çok potansiyeli ve faydası olduğunu hepimiz biliyoruz. Farklı pazarlarda işlem gören daha fazla NFT buldukça, hakkında daha fazla konuşuldukça, bundan sonra ne yapmanız gerektiğini daha da merak etmeye başlıyorsunuz, almak ya da almamak arasında kalıyorsunuz. İşte yeni başlayanlar için kaçınılması gereken 6 NFT ticareti hatası.

1. Hata: NFT’nizi Tanıtmamak

Beğendiğiniz bir NFT’yi satın aldıktan sonra, o NFT sizin olur. NFT’lerin pazarlamasını tasarımcının yapmasını ve NFT’nin sahiplerinin oturup fiyatların artmasını izlemelerinin gerektiğini savunan bir düşünce vardır.

Ancak bu doğru değildir. NFT kopyanızın tanıtımını yaparsanız, benzersiz NFT’niz en hızlı satılanlardan birisi olabilir. Her zaman varlıklarınızı kontrol ettiğinizi unutmayın. Bu noktada tasarımcıyı beklemeye gerek yoktur.

2. Hata: Çok Hızlı Sonuç Beklemek

0a5e7cd2ase71

Boğa piyasasında, NFT uzmanlarının NFT satarak bir saat içinde milyonlarca dolar gelir elde ettiklerini duymuş olmalısınız.

Evet, o zamanlar belki de bu mümkündü. Ancak şu anda, bu düşüş piyasasında uzun vadeli düşünmeniz gerekiyor. İyi bir değere ve potansiyele sahip olduğunu düşündüğünüz bir NFT’yi düşük bir fiyat satın aldığınızı ve onu tutmakta bir sakınca görmediğinizi varsayalım. Bu tür bir zihniyet sizi ileriye götürecektir. Unutmayın, iyi şeyler zaman alır.

3. Hata: Yanlış Pazar Yerinden Almak

Şu anda ekosistemde birçok NFT pazar yeri var. Bazıları daha kontrollüdür ve listelenebilecek NFT’lere filtreler uygulayarak, uygun olmayan ve orijinal olmayan veya telif hakkı sorunları olan öğeleri kaldırırlar. Bazıları daha açıktır ve “herkes listeleyebilir” modelini benimser. Minimum denetime sahiptirler ve herkes platformlarında hemen hemen her şeyi listeleyebilir.

İkincisini seçerseniz, sahte bir NFT satın alabilirsiniz ve bunu anladığınızda çok geç kalmış olursunuz. Şikayetlerinizle ilgilenen kimse bulamazsınız ve evet, geri ödeme de alamazsınız. Bu nedenle NFT’nizi alacağınız platformu akıllıca seçmelisiniz.

4. Hata: Beğenmediğiniz Bir NFT Almak

Bu gerçek bir örnektir. Sırf hali vakti yerinde olduklarını göstermek için satın aldıkları ancak beğenmedikleri NFT’leri profil fotoğrafı olarak kullanan birçok kişi mevcut. Ama gerçek şu ki onlara pek de değer vermiyorlar.

Bu konuda herkese olan samimi çağrımız, bir NFT’yi sadece değeri için değil, sevdiğiniz için satın almanızdır. Renklerini, fikrini ve hissiyatını sevdiğiniz için almalısınız. Bir NFT’nin ucuz fiyatta olmasının, o NFT’nin değersiz olduğu anlamına gelmediğini anlamalı ve tamamen tasarıma göre bir tercih yapmalısınız.

5. Hata: Doğru Araştırmaları Yapmamak

unnamed

Hangi NFT’yi satın alacağınız konusunda insanlara çeşitli ipuçları veren birçok grup vardır. Onların tavsiyelerini dinleyebilirsiniz, ancak onların tavsiyelerini kabul etmeden ve ilk NFT’nizi satın almadan önce kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Şu anda piyasadaki birçok NFT sitesi, insanların karar vermelerine yardımcı oluyor. Örneğin, bazı siteler nadirlik türlerini kontrol etmenize izin veriyor. Bazıları ise, hacmi analiz etmenize olanak tanıyor. Tahmin etmeyi bırakın ve doğru araçları kullanarak iyi bir araştırma yapın.

6. Hata: Yanlış Danışmanları Dinlemek

Yanlış danışmanları dinleyen NFT içerik oluşturucuları, başka bir yaygın konudur. Bazı insanlar, her şeyi bildiklerini düşünerek daha pahalı danışmanları tutma eğilimindedirler. NFT dünyasına giren şirketlere yönelik yapılan global bir ankete göre, işleri yoluna koymaları için danışmanlara ortalama 300.000 dolar ödeniyor.

Danışmanları işe almadan önce, şirketlere ve hatta bireylere çevrimiçi kaynaklara bakmalarını tavsiye ederiz. Konu hakkında yeterli bilgiyse sahip olduğuna kesinlikle emin olmadığınız kimseden danışmanlık hizmeti almayın ve daha iyisi, kendi araştırmanızı kendiniz yapın. Size en samimi ve saf duygularla rehberlik edecek tek kişi, yine sizsiniz.

Kapanış

Bir NFT, bir Blockchain’e kaydedilen ve orijinalliği ve mülkiyeti onaylamak için kullanılan benzersiz bir dijital tanımlayıcıdır. Yukarıdakileri maddeleri lütfen unutmayın. NFT’ler bir profil resmi veya başka bir spekülatif ürün değildir. Gerçek değer, onun faydasındadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala