bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,261.22 3.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.01 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 605.65 0.11%
solana
Solana (SOL) $ 145.87 6.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525988 3.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47306 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150481 7.66%

NFT Satın Alırken Nelere Dikkat Ediyorsun ve İlk NFT’ni Nasıl Oluşturdun?

Cem Güventürk’ün sunumuyla gerçekleşen “Sanatın NFT Hali” programının yeni bölüm konuğu belgesel fotoğrafçısı Rızacan Kumaş oldu. Rızacan Kumaş ile NFT satın alırken nelere dikkat ediliyor, NFT Serüveni nasıl başladı konularını konuşuldu. NFT oluşturmak ve arkaplanındaki felsefeler hakkında ilham veren bir sohbet edildi.

Rızacan Kumaş’ın NFT Serüveni Nasıl Başladı?

Cem Güventürk, Rızacan Kumaş’a NFT serüveninin nasıl başladığını sordu. Rızacan Kumaş ise şu şekilde cevap verdi:

Ben 2020 yılında NFT’yi duydum. İnsanlar bundan çok iyi para kazanacak dedim ve Bepple rekor fiyatla NFT’yi sattı. Ardından bütün sanatçılar bu alana girmeye başladı. İlk işimi koydum satılmadı. Bu işe girdikten sonra bu alanın paradan ibaret olmadığını devrim niteliğinde bambaşka bir dünya olduğunu anladım. Daha sonra tekrar NFT koydum ve satıldı. Bu alana bu şekilde girmiş oldum.

Cem Güventürk, “NFT’yi daha çok maymun görseli pixel olarak biliyorduk bir zamanlar sen ne zaman fotoğrafta NFT olabilir dedin?” şeklinde bir soru sordu. Kumaş ise şu şekilde yanıt verdi:

Biz ilk girdiğimizde çok küçük bir topluluktuk. Diğerleri bunlar jpeg koyuyor deyip bizi ayırıyorlardı. Sonrasında satış yaptıkça NFT dünyasında yer almaya ve kabullenilmeye başladık.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala