bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,041.77 0.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,532.56 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 184.79 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.612522 1.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640479 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211605 5.88%

NFT Açılımı Nedir?

NFT 2

NFT’nin açılımı Non Fungible Token’dir. Türkçe karşılığı ile ‘Değiştirilemeyen Token’ olarak tercüme edilebilir. Dijital dünyadaki ‘orijinalliği’ ifade etmektedir.

NFT’ler her şey olabilir. Bir jpg görüntüsü, müzik veya dijital sanat olabilirler. Bir sanatçı olabilir, resimlerinizi ve müziğinizi ekleyerek 3 dakikalık kısa bir Youtube videosu olabilir. Topluluğun geri kalanına değer katıyorsa, bu eserler çok yüksek fiyatlara NFT olarak satılabilir. Arz talep dengesi, tüm değeri olan varlıklarda olduğu gibi NFT’lerde de fiyatların belirlenmesini sağlamaktadır. NFT’lerin eşsiz olması sebebiyle satılan ürünler koleksiyon ürünü olarak kabul edilmekte ve değerleri çok yüksek olmaktadır.

NFT teknolojisi spor, sanat, oyun, koleksiyonculuk, kamu hizmetleri alanında kullanılabilmektedir. Tapular, uçak biletleri, videolar, resimler, albümler NFT’ye çevrilip kullanılabilir.

NFT 3

NFT’ler sanatçıların üretimlerine imkân sağlamaktadır. Dünyanın her yerine eserlerini ulaştırarak dijital eserlerin üretiminin yaygınlaşmasını sağlamıştır. Aracı kurumların önüne geçerek alıcı ve üreticiyi daha kolay şekilde bir araya getirmeyi mümkün kılmıştır.

Blockchain teknolojisi, NFT alanın altyapısını oluşturmaktadır. Blockchain teknolojisi ile NFT edinen kişi veya kurumlar telif hakkının yanında ayrı bir sahiplik lisansı elde eder. Böylelikle, eşi benzeri olmayan dijital ürünlerin izinsiz kopyalanarak satılmasının önüne geçilmektedir. Blockchain teknolojisinin bu özelliği, dolandırıcılığın önüne geçilmesi bakımından oldukça önemlidir.

NFT satın almanın faydalarından biri, sevdiğiniz sanatçıları finansal olarak destekleyebilmektir. NFT satın alarak eseri çevrimiçi yayınlama veya profil resminiz olarak kullanma gibi bazı kullanım hakları elde edilebilmektedir.

NFT oluşturabilmek için bir dijital cüzdana sahip olmak gerekmektedir. Bu dijital cüzdanda NFT pazar yerlerinin kullandığı coin’ler olmalıdır. Bu coinler ile bu teknolojiye yatırım yapılabilir. İsteyen herkes dijital cüzdana sahip olduktan sonra elindeki benzersiz ürünleri üretip satabilmektedir. Birçok dijital ürün bu alanda kullanılabilmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala