bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

New York Valisinden PoW Madencilerine Moratoryum

New York Valisinden PoW Madencilerine Moratoryum

Kripto para sektöründeki yaşanan dalgalanma, en çok da madencileri etkiledi. Özellikle Ethereum’un Merge ile birlikte Proof of Work‘ten Proof of Stake‘e geçişi, madencilerin operasyonlarını mecburi olarak sonlandırmasına neden oldu. Bunun üzerine Ethereum Classic ve Bitcoin gibi ağlara geçiş yapan madenciler, bu sefer de piyasalarda yaşanan düşüş sebebi ile zorluk yaşmaya başladı. Son olarak da New York Valisi Kathy Hochul, eyaletteki kripto madenciliğini engelleyen bir yasa tasarısını imzaladı.

New York Valisinden PoW Madencilerine Moratoryum

New York Valisi PoW Madencileri için Moratoryumu İmzaladı

Proof of Work konsensüs mekanizmasına sahip kripto varlıklar için yürütülen madencilik faaliyetleri, sık sık kullandığı enerji ve işlem gücü ile gündeme geliyor. Birçok düzenleyici bu konuya sert bir bakış açısı ile yaklaşırken, ABD’de de PoW madenciliği üzerinde sıkı adımlar atılıyor. Bu adımlardan biri de New York Valisi Kathy Hochul’dan geldi. Hochul kripto para madenciliğini düzenleyen ve ABD’deki en kısıtlayıcı yasalardan biri olarak görülen tasarıyı imzaladı. 

Tasarı, fosil yakıtlarla çalışan ve Proof of Work konsensüsü kullanan kripto madenciliği şirketlerinin, yeni izinlerinde iki yıllık bir moratoryum uyguluyor. Bu, madencilerin 2 yıl süreyle her türlü koşulu sağlasalar dahi operasyonlarını yürütmek için izin alamayacakları anlamına geliyor.

Diğer taraftan bu yasa çok da yeni bir durum değil. Öyle ki tasarı haziran ayında eyalet Senatosu tarafından onaylanmış, ancak Hochul, kripto para birimi endüstrisinden gelen teklife karşı şiddetli lobi faaliyetleri arasında şimdiye kadar imzalamamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala