bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,150.72 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,165.70 1.44%
bnb
BNB (BNB) $ 602.61 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 154.05 0.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548409 2.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.518332 1.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157969 1.74%

New York Senatosu Bitcoin’in Ödeme Aracı Yapılmasını Önerdi

new york senatosu bitcoinin odeme araci yapilmasini onerdi

Dünya genelinde kripto benimsenmeleri artmaya devam ediyor. New York, Bitcoin’in devlet kurumlarında bir ödeme aracı olarak kullanılmasını tartışmaya hazırlanıyor.

New York, Bitcoin’in Yasal Ödeme Aracı Yapılmasını Tartışacak

New York’ta, devlet kurumlarında ödeme yöntemi olarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinin kullanılmasını sağlayacak yasa tasarısı New York Senatosu’na sunuldu. Tanıtılan yasa tasarısında, kripto para birimlerinin kullanım alanlarını genişletmek için devletin mali yasasında yapılan revizyonları ortaya çıkartıyor. New York Eyalet Meclisi’nde görev yapan bir Demokrat temsilci Clyde Vanel, kripto dostu bir yasa koyucu olarak kabul ediliyor ve topluluk adına yeni kripto ödeme yasasını da içeren A523 tasarısını New York Senatosu’na sundu.

new york senatosu bitcoinin odeme araci yapilmasini onerdi 2

Yasa, kripto para birimlerini, para birimlerinin bir oluşumunu yönetmek için şifreleme yöntemlerinin kullanıldığı her türlü dijital para olarak tanımlar. Bu tanıma göre lider kripto para birimi Bitcoin başta olmak üzere, Ethereum, Litecoin ve Dogecoin gibi kripto para birimlerini de içeriyor.

Tasarı, devlet kurumlarının kripto para birimlerinin bir ödeme biçimi olarak kabul etmesini zorunlu kılmıyor, yine de devlet kurumlarının yasal olarak bu tür ödemeleri kabul edebileceğini ve bu anlaşmaların yargı sistemi tarafından uygulanması gerektiğini ortaya koyuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala