bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

New York Fed, BIS ile New York İnovasyon Merkezi’ni Başlattı

new york fed bis ile new york inovasyon merkezini baslatti 3

New York Fed, yaptığı açıklamada, New York Federal Rezerv Bankası’nın merkez bankası dijital para birimleri (CBDC), Stablecoin’ler ve sınır ötesi ödemeler de dahil olmak üzere yeni finansal teknolojiyi inşa etmek ve test etmek için New York İnovasyon Merkezi’nin (NYIC) kurulduğunu duyurdu.

İnovasyon Merkezi; New York Fed ile BIS Ortaklığı Sonucu Meydana Geldi

Söz konusu New York İnovasyon Merkezi’nin (NYIC) kuruluşu; New York Fed ve Bank for International Settlements (BIS) ortaklığının sonucunda ortaya çıktı. Fed Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklamada inovasyo merkezinin merkez bankaları arasında iş birliğini ve uzmanlık paylaşımını arttıracağını vurguladı. Fed Başkanı Jerome Powell konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu ortaklık özellikle merkez bankası dijital para birimleri de dahil olmak üzere dijital para birimleri analizimizi destekleyecek ve özellikle sınır ötesi ödemeleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirmeye odaklanarak mevcut ödeme sistemimizi iyileştirmeye yardımcı olacak.

new york fed bis ile new york inovasyon merkezini baslatti 2

New York İnovasyon Merkezi’nin lansmanında yapılan açıklamalara göre NYIC; beş fırsat alanına odaklanmayı planıyor. Bunlar şu şekilde; Denetleyici ve Düzenleyici Teknoloji, Finansal Piyasa Altyapıları, Paranın Geleceği, Açık Finans ve İklim Riski. Ayrıca NYIC, Temmuz ayında New York Fed’in bünyesine katılan Per von Zelowitz tarafından yönetilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala