bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.83 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 558.19 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 8.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497947 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462027 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151497 3.90%

New York Başsavcısı, KuCoin’e Dava Açtı

new york bassavcisi kucoine dava acti

Amerika Birleşik Devletleri cephesinden kripto şirketlerine yönelik yeni davalar açılmaya devam ediliyor. Daha önce kripto para borsası CoinEx’e dava açan New York Başsavcısı şimdi de yeni bir kripto para borsası olan KuCoin’e dava açtı. Yapılan basın açıklamasında, KuCoin’e açılan davanın nedeni Ethereum’un menkul kıymet olduğu sebebi olarak belirtildi.

ABD’den KuCoin’e Dava

New York Başsavcılığı tarafından yapılan bir basın açıklamasına göre, kripto para borsasının kayıt dışı menkul kıymetler ve emtialar sunduğunu iddia ederek, kripto para borsası KuCoin’e dava açtı.

new york bassavcisi kucoine dava acti 2

Yapılan basın açıklamasında, davanın sürmekte olan “kayıtsız kripto para platformlarını çökertme çabalarının” bir parçası olduğu belirtildi. Açıklamada diğer ayrıntıların yanı sıra davada Ethereum (Ether), Terra (LUNA) ve terraUSD’nin (USDT) menkul kıymetler olduğu iddia edildi.

Söz konusu dava, bir düzenleyicinin mahkemede Ethereum’un (Ether) bir menkul kıymet olduğunu bir kez daha iddia etmesi olarak karşımıza çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, ajansının Ethereum’u bir menkul kıymet olarak değerlendirebileceğini iddia etse de SEC’in kardeş düzenleyici kurumu olan Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) cephesinden de Bitcoin ve Ethereum’un emtia varlıkları olduğu savunuluyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala