bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,860.99 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.67 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 582.44 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 188.53 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629099 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6521 0.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216844 16.95%

Neuilly-sur-Seine Belediyesi Gençlik Meclisi Seçimleri Tezos’la Tamamladı

neuilly sur seine belediyesi genclik meclisi secimleri tezosla tamamladi

Dünya genelinde Blockchain benimsemeleri artmaya devam ediyor. Fransa’nın Neuilly-sur-Seine Belediyesi, Gençlik Meclisi seçimlerini Tezos tabanlı oylama uygulaması olan Electis’i kullanarak gerçekleştirdi.

Oylamalarda Blockchain Tabanlı Uygulama Kullanımı Artıyor

Fransa’nın Hauts-de-Seine ilinde Paris’in iç banliyölerinde bulunan Neuilly-sur-Seine, gençlik meclisi seçimlerinde Blockchain tabanlı teknolojilere yöneldi.

Neuilly-sur-Seine, Avrupa’nın en büyük ekonomik merkezi olan La Défense ticaret bölgesine olan yakınlığıyla kısa bir süre önce Fransa’da bir mülk satın almak için en pahalı yer olarak geçildi.

neuilly sur seine belediyesi genclik meclisi secimleri tezosla tamamladi 2

Geçtiğimiz yıl Neuilly-sur-Seine belediyesi Tezos tabanlı oylama uygulaması Electis’i çeşitli amaçlar için kullanacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Electis geliştiricileri NeuillyVote’u oluşturdu.

NeuillyVote, küçük kullanım şartlarından daha büyük süreçlere kadar ölçeklendirme ve daha ciddi durumlarda kullanım şartları sunacağını gösterdi. Electis son olarak Fransız makamları tarafından demokratik bir süreç için resmi olarak kullanılıyor.

Fransa’nın Neuilly-sur-Seine kentindeki Belediye’nin Gençlik Meclisi Seçimleri, kısa bir süre önce Tezos Blockchain ağında yer alan Electis aracılığıyla yapıldı. Konu hakkında açıklama yapan Neuilly-sur-Seine Belediyesi şu ifadeleri kullandı:

Bir hafta boyunca yaklaşık 1.500 üniversite öğrencisi oylama platformunda temsilcilerini oyladı. Tezos Blockchain ağında güvenli ve şeffaf bir şekilde saklanan sonuçlar, homomorfik şifreleme algoritmalarının kullanımıyla gizli kalırken her seçmen tarafından doğrulanabiliyor. Anonim, güvenli ve kullanımı bir o kadar kolay olan bu oy verme çözümü, demokratik yaşamın geleceğine giden yolu açmanın bir yolu olarak karşımıza çıkıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala