bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Near’dan JavaScript Geliştiricilerine Müjde: JS SDK

Neardan JavaScript Geliştiricilerine Müjde JS SDK

Blockchain teknolojisinin kullanım alanları arttıkça sektörde ihtiyaç duyulan geliştirici sayısı da doğru orantılı olarak artıyor. Bu noktada projeler, odaklandıkları amaçlar doğrultusunda özel bir yazılım dili ile gelişimlerini sürdürebiliyorlar. Bu noktada daha büyük geliştirici kitlelerini kendisine çekmeye çalışan Near Protocol ise yeni bir JS SDK‘sını piyasaya sürdü.

Near Protocol'den JavaScript Geliştiricilerine Müjde

Near Protocol’den JavaScript Geliştiricileri için SDK

Korea Blockchain Week etkinliğinde konuşan Near Protocol kurucu ortağı Illia Polosukhin, hem Blockchain hem de Near Protocol’ün geleceği açısından oldukça stratejik bir aracı tanıttı.

Polosukhin yer aldığı “The Future is NEAR” adlı panelde JavaScript geliştiricileri için yeni SDK’sını (yazılım geliştirme kit) duyurdu. Bu yeni SDK ile birlikte JS geliştiricileri Near Protocol üzerinde geliştirmeler yapabilecek ve Blockchain ağının sunduğu hizmetlerden faydalanabilecek.

Near Protocol kurucu ortağı Illia Polosukhin konu hakkında yaptığı konuşmada, bu hareketin Blockchain geliştirme niş alanını önemli ölçüde daha geniş bir kitleye açacağını vurguladı:

“Muhtemelen her geliştirici hayatında bir şekilde JavaScript yazmıştır. Dünyada yaklaşık 20 milyon JavaScript geliştiricisi bulunuyor. Biz ise artık JavaScript’te akıllı sözleşmeler yazmanıza olanak sağlıyoruz”

Bununla birlikte panelde yer alan bir diğer detay ise JS SDK‘sının sözleşme temalarını, JavaScript ve TypeScript sözleşme örneklerini ve testlerini de içerecek olması oldu.

JS SDK’larının, Blockchain’e girmek isteyen öğrencilerden, projelerini hızlandırmak isteyen ticari sektördeki kişilere kadar herkes tarafından kullanılabileceğini belirten Polosukhin, sözlerine şunları da ekledi:

“Bir öğrenci, artık yeni beceriler ve yeni diller öğrenmeye ihtiyaç duymadan bir uygulama geliştirebilir. Böylelikle geliştiricilerin işe alması da daha kolay olacak, daha güçlü, daha hızlı ekipler oluşturabilecek ve ürünleri daha hızlı teslim edebilecekler”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala