bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,574.84 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,206.27 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 608.13 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 155.46 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545608 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508373 1.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160302 0.14%

NEAR Protocol, Veri İhlaliyle Karşı Karşıya!

near protocol veri ihlaliyle karsi karsiya

Kripto para piyasası özellikle son zamanlarda dolandırıcılık ve hack saldırılarıyla boğuşuyor. Kripto piyasasında oldukça sık görülen bu saldırılar, bu kez NEAR Protocol’de yaşandı.

NEAR Protocol’de Veri Sızıntısı Yaşandı

NEAR Protocol’de, cüzdan kurtarma seçenekleri olarak kullanılan SMS ve e-posta verilerinin Haziran ayında üçüncü taraflara sızdırıldığı ortaya çıktı. NEAR, veri ihlalinin fon güvenliği veya kullanıcıların gizliliği için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

near protocol veri ihlaliyle karsi karsiya

Layer 1 Blockchain ağı NEAR Protocol, konuya ilişkin yaptığı açıklamada herhangi bir zarar vermeden önce sorunun çözüldüğünü belirtti. Ayrıca NEAR ekibine hatanın, iyi niyetli bir hacker grubu tarafından haber verildiği aktarıldı.

NEAR’ın cüzdan adresi wallet.near.org’da kullanıcılar kurtarma seçeneği olarak e-mail ya da SMS sistemini seçebiliyor. Böylece e-posta adresleri ve telefon numaraları da kripto cüzdanlarına bağlanmış oluyor. NEAR tarafından yapılan açıklamada, sistemde tespit edilen bir hatanın, bazı hassas bilgilerin üçüncü taraflara geçtiği belirtildi.

Sorunun tespit edilmesiyle birlikte hem çalışanların hem de üçüncü tarafların bilgilere olan erişiminin kaldırıldığını bildiren NEAR Protocol, şu açıklamayı yaptı:

 Cüzdanlardan sorumlu ekibimiz durumu anında tespit etti ve verilere ulaşabilecek personelleri tespit edip önlem aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala