bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Nayib Bukele’den Bloomberg’in Bitcoin Raporuna Tepki

nayib bukeleden bloombergin bitcoin raporuna tepkiadf

Lider kripto para birimi Bitcoin’i yasal para birimi olarak geçtiğimiz yıl kabul etmişti. Bitcoin ile ilgili çeşitli çalışmalar yapan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele’den konu ile ilgili yeni gelişmeler ülkenin bitcoin deneyi hakkındaki bir Bloomberg raporunun “yalanlarla dolu” olduğunu söyledi.

Nayib Bukele’den Bloomberg’in Bitcoin Raporuna Tepki Geldi

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin deneyiyle ilgili bir Bloomberg raporunu “yalanlarla dolu” olarak nitelendirdi. Kripto topluluğu büyük ölçüde onunla aynı fikirde görünüyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkenin Bitcoin deneyi hakkında bir rapor için Twitter üzerinden Bloomberg’e saldırdı.

Bunun yanında belirtmek gerekirse geçtiğimiz ay yayınlanan raporda Bloomberg, Bukele’nin Bitcoin devriminin başarısız olduğunu belirtmişti. Bukele’nin Bitcoin yasasını geçirmeye olan ilgisinin kaynağından bahsediyor. Aynı zamanda, kripto para birimi coşkusuyla karşılaştırarak, ülkenin koşullarının çirkin bir resmini çiziyor.

Genel olarak rapor, ülkeye ve nasıl yönetildiğine yönelik üstü kapalı eleştiriler sunuyor. Ancak, Bukele’nin onay derecesinin %90 civarında olduğunu belirtiyor. Ülkenin vatandaşları, çete şiddetine yönelik baskıyı ona atfediyor gibi görünüyor. El Salvador, son haftalarda çeşitli nedenlerle haberlerde yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala