bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Nayib Bukele’den Bitcoin Yasa Tasarısı Öncesi ABD’ye Tepki

nayib bukeleden bitcoin yasa tasarisi oncesi abdye tepki1

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin deneyinin ABD tarafından incelenmesi için hazırlanan yasa tasarısına tepki gösterdi.

Dün, El Salvador’un Bitcoin‘i yasal ihale olarak kabul etmesini inceleyen yasa tasarısı komiteden geçti. ABD Senatosu, ABD finans sistemine yönelik riskleri azaltmak isteyen tasarıyı oylayacak.

“El Salvador’da Kripto Para Hesap Verebilirlik (ACES) Yasası” ABD’nin El Salvador’dan gelen havaleleri izlemesini istiyor. Yasayı hazırlayanlardan senatör James Risch, mevzuatın diğer federal ajansların yanı sıra Devlet ve Hazine Departmanlarını gerektireceğini söyledi.

Yasa tasarısı, James Risch, Bob Menendez ve Bill Cassidy tarafından 16 Şubat’ta tanıtılmıştı.

Nayib Bukele: Bitcoin Hamlesi ABD’yi Korkuttu

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, tasarının komiteden geçmesinden sonra hoşnutsuzluğunu dile getirdi. Bukele, “En çılgın rüyalarımda bile ABD Hükümetinin burada yaptığımız şeyden korkacağını düşünmezdim” dedi.

El Salvador, hükümet destekli bir cüzdan başlatarak geçen sonbaharda Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul etmişti. Hükümet, Bitcoin kullanımı için teşvikler sundu. Bukele ayrıca ülkenin Bitcoin destekli tahvil ihracı yoluyla 1 milyar dolar artıracağını duyurdu. Ancak bu, Mart ortasındaki ilk planlanan lansmanından ertelendi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala