bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,757.08 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.71 4.68%
bnb
BNB (BNB) $ 606.30 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 144.31 9.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517533 4.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468229 5.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149737 7.38%

Naver Labs’den, Gerçek Dünyayı Kopyalayan Metaverse Aracı

naver labsden gercek dunyayi kopyalayan metaverse araci

Robotik ve yazılımsal çözüm şirketi Naver Labs, Metaverse dünyasına ilginç bir giriş yaptı. Naver Labs, gerçek dünya verilerini işleyip kopyalarayacak “Arcverse” adı verilen metaverse ile birleştiren yeni teknolojisini tanıttı. Arcverse, gelişmiş bir Cloud sistemine kaydedilen 3 boyutlu verilere dönüştürülmüş gerçek dünyanın bire bir kopyasını metaverse’e sunuyor.

Şu anda demo olarak sadece Seul‘u kapsayan Arverse, şehir manzarasının ayrıntılı bir arşivini ile derlenen ve analiz edilen şehrin 25.000 fotoğrafını içeriyor.

Naver Labs, Gerçek Dünya ile Metaverse’ü Birleştiriyor: Arcverse

İlk başta öyle gelse de Arcverse sadece 3 boyutlu fotoğrafların bir kolajı değil. Binaları yükseliği, yolların kompozisyonu ve trafik sistemleri gibi birçok detay özenle analiz ediliyor ve çeşitli algoritmalar ile somut verilere dönüştürülüyor.

naver labsden gercek dunyayi kopyalayan metaverse araci

İlk örnek olarak, Naver Labs’ın Seul Büyükşehir Hükümeti ile birlikte geliştirdiği S-Map‘i gösterebiliriz. Seul’un 3 boyutlu haritası olan S-Map, rüzgar hareket simülasyonu gibi çeşitli işlevlerde sunarak mühendislere şehir planlaması için bir test ortamı sağlıyor.

Benzer bir diğer proje ise Tokyo’daki SoftBank ile işbirliği içinde sürdürülmekte. Naver Labs, SoftBank ile bir Japonya şehrinin 3 boyutlu haritasını oluşturduğunu ve projeyi Japonya’daki diğer şehirlere genişletmek için şirketle görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Naver Labs CEO’su Seok Sang-ok, Naver Labs’ın sonunda tüm dünyayı taramayı hedeflediğini şu sözlerle ifade etti:

“Temel olarak, gerçek dünyanın kolayca düzeltilebilen, değiştirilebilen ve yönetilebilen hassas 3 boyutlu modellemesine izin veren bir araç yarattık. Sıfırdan dünyanın 3 boyutlu bir ikizini oluşturmak için gereken zaman ve emek çok büyük olacak, ancak dünyanın en iyisi olduğuna inandığımız, hem hassas hem de ölçeklenebilir olan daha kolay bir çözüm sağlıyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala