bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Nasdaq’ta Listelenen BTCS, Bitcoin ile Temettü Sunuyor

Bitcoin Sahibi Kim Kim Kontrol Ediyor

Başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto paraların küresel kabulü hızla artıyor. Son olarak Nasdaq‘ta listelenen Blockchain ve analiz şirketi BTCS, hissedarlarına Bitcoin (BTC) olarak ödenecek temettüler sunacağını açıkladı. Şirket ek olarak dünyada bunu yapan ilk halka açık şirket olacağını da duyurdu.

Nasdaq’ta Listelenen BTCS, Temettü Seçeneklerine Bitcoin’i Ekliyor

Blockchain odaklı teknoloji şirketi BTCS‘nin yaptığı duyuruya göre şirket, yatırımcılara bu yılın sonlarında temettülerini Bitcoin (BTC) olarak alma seçeneği sunacak. Şirket bu adımın “kripto para biriminin benimsenmesi ve finansal özgürlük” ahlakı için çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Diğer taraftan şirketin hisseleri açıklamalar sonrası yükselişe geçti. BTCS‘nin Nasdaq borsasındaki hisseleri, piyasa açıldıktan sadece 15 dakika sonra neredeyse yüzde 40 artarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hisse senedi dün 3.03 dolarlık bir kapanış fiyatından 4.23 dolara kadar yükseldi.

nasdaqta listelenen btcs bitcoin ile temettu sunuyor

2014’ten bu yana Blockchain teknolojileri için altyapı geliştiren şirketin “Bividend” olarak adlandırdığı Bitcoin temettüsünün, Bitcoin’in temettü dağıtım günü itibarıyla ABD doları piyasa fiyatına dayanacağını belirtelim.

Son olarak konuyla alakalı olarak konuşan BTCS CEO’su Charles Allen, şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin ve diğer dijital varlıkların doğrudan sahipliğini sağlamak için araçlar sağlayarak, uzun süredir hissedarlarımızı sürekli destekleri için ödüllendirmek ve finansal özgürlüğü teşvik etmek istiyoruz.

Kripto alanında BTCS, kripto para birimleri ve Blockchain ağlarına odaklanan ve Bitcoin madenciliği yapan ilk ABD kamu şirketi, dijital varlık hazine stratejisi uygulayan ilk ABD kamu şirketi olmak da dahil olmak üzere uzun bir ilkler geçmişine sahip. Ek olarak yeni nesil hisse kanıtı blokajlarını güvence altına alan ilk ABD kamu şirketi.

Bununla birlikte artık, hissedarlarımızın tercihine bağlı olarak Bitcoin olarak ödenecek bir temettü olan Bividend ödeyen Nasdaq listesinde yer alan ilk şirketiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala