bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,381.25 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,105.20 1.26%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.21 3.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506965 0.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472669 4.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154154 2.07%

Nasdaq, Kripto Borsası İçin Açıklama Yaptı

nasdaq kripto borsasi icin aciklama yapti

Dünyanın ilk elektronik hisse senedi borsası Nasdaq, kripto para borsasını başlatmaya hazırlanıyor. ABD merkezli Nasdaq, kripto para borsasını başlatmak için bazı ufak şartları açıkladı.

Nasdaq Kripto Borsasını Başlatmayı Planlıyor

Nasdaq’ın Genel Başkan Yardımcısı ve Kuzey Amerika pazarlarının başkanı Tal Cohen, Nasdaq’ın kripto borsasını başlatmak için daha fazla düzenleyici netlik ve kurumsal kabul görmeyi beklediğini açıkladı.

Cohen yaptığı açıklamada, “Nasdaq için kripto borsası tartışmaları, yapmaktan mutlu olduğumuz tartışmalar. Ancak şu anda perakende tarafında pazar oldukça doymuş durumda. Perakende müşteri tabanına hizmet veren bir dizi borsa bulunuyor.” dedi.

nasdaq kripto borsasi icin aciklama yapti 2

Nasdaq, kripto borsası için gereken şartlar gerçekleşene kadar, Cohen’in de dile getirdiği “büyük” talep ve fırsatları değerlendirmek için müşteriler için temel bir ihtiyaç olduğu belirtilen kripto saklama hizmetlerine odaklanmaya devam edecek. Cohen, “İnsanların varlıklarını güvende tutabilirseniz, daha sonra her şeyi yapmak için size olan güvenlerinin artacağını düşünüyoruz.” dedi.

Cohen ayrıca, Nasdaq’ın kripto saklama hizmetlerinin yanı sıra, varlıkların hareketini ve transferini kolaylaştırmak adına yürütme yeteneklerini de geliştirmeye odaklandığını belirtti. Son olarak geçtiğimiz ay dünyanın en büyük ikinci borsası konumunda olan Nasdaq, kurumsal yatırımcıları için Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) saklama hizmeti sunacağını açıkladı. Nasdaq, dijital varlıklar biriminin başına ise Gemini’de yöneticilik yapan Ira Auerbach’ı işe aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala