bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,663.06 1.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.70 1.83%
bnb
BNB (BNB) $ 557.70 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518203 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48724 5.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152631 0.44%

Mustafa Elitaş’tan Kripto Yasası Tartışmaları için Açıklama Geldi

mustafa elitas kimdir mustafa elitas kac yasinda 14102718 3552 amp

Kısa bir süre önce mecliste kripto para yasası çalışmaları için toplanan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve sektörün uzman isimleri, yasa hakkında bir takım açıklamalar yapmıştı. Açıklamalar sonrası sektörden birçok isim ve kripto yatırımcılarından sosyal medyada yer alan kanun taslağı metni ile alakalı olarak tartışmalar ortaya çıktı. Son olarak Elitaş, Twitter üzerinden çıkan iddalar hakkında açıklamada bulundu.

Eliştaş Twitter üzerinden şu ifadelere yer verdi:

“Son zamanlarda kripto varlıklar ile ilgili düzenleme çalışmaları hakkında ortaya atılan iddialar tamamen asılsızdır.

Mustafa Elitaş, Kripto Yasa Tasarısı Tartışmalarına Tepki Gösterdi

Bir süredir sosyal medyada kripto paraya yüzde 40 oranında bir vergi geleceği konusundaki iddialar hızla yayılıyor. Sosyal medyada yer alan bu iddalarına kaynak olarak ise kanun taslağı metni gösteriliyor. Bunun üzerine büyüyen tartışmalar sonrası AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kripto varlıklar ile ilgili üzerinde çalıştıkları konuyu belirterek şu paylaşımda bulundu:

“Kripto varlıklar ile ilgili üzerinde çalıştığımız konu; Sistemi düzenleyici, kötü niyetlileri engelleyici, yatırımcıları koruyucu mağduriyeti önleyici nitelikte bir amaç taşımaktadır.”

Şu anda henüz herhangi kesin bir bilginin olmadığını belirtelim Elitaş, çıkan iddaların asılsız olduğunu belirterek kararın mecliste verileceğini belirtti:

“Kamuoyunda kanun taslağı diye ifade edilen metin bizim bilgimiz dahilinde değildir. Her kişi veya kurum taslak çalışması yapabilir, ancak son söz yüce meclis’indir.”,

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala