bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

Mt. Gox Alacaklıları İçin Geri Ödeme Planı Oylaması Başladı

mt gox alacaklilari icin geri odeme plani oylamasi basladi 2

Mt. Gox borsası alacaklıları, Nobuaki Kobayashi’nin taslak planını oylamaya başladı. Alacaklılar, 8 Ekim 2021 tarihine kadar oy kullanabilecek.

İlk Bitcoin alım satım platformlarından biri olan Mt. Gox’ın 2014 yılında gerçekleşen hack olayının mağdurlarına, kısmi geri ödeme yönünde yeni bir adım daha atıldı. Alacaklılar dün itibariyle kayyum Kobayashi tarafından önerilen geri ödeme planını kabul edip etmeme konusunda oy kullanmaya başladılar. Bununla birlikte mütevelli heyetinden dikkat çekici bir yorum geldi:

“Oy kullanmazsanız, Rehabilitasyon Planı Taslağı’na karşı oy kullanmış sayılacaksınız.”

Mağdurlar oylamaya şahsen, çevrim içi veya posta yoluyla katılabiliyor. Teklifin kabul edilmesi için %50 oy barajının geçmesi gerekiyor. Bu nedenle, oyların çoğunluğu planın kabul edilmesi yönünde olsa dahi plan kabul edilmeyebilir. 

Eğer plan çoğunluk tarafından kabul edilirse, mağdurlar ‘erken’ veya ‘nihai’ çözüm seçeneklerinden birine karar verebilme şansına sahip olacak. Eğer başarısız olursa, yeniden planlama aşamasına dönülecek ve mağdurlara sunulmak üzere yeni bir geri ödeme planı hazırlanacak. Söz konusu planın hazırlanmasının yılları bulduğu düşünüldüğünde, planın kabul edilmemesi çok daha uzun bekleme süresine neden olabilir. Mt. Gox alacaklıları, hack olayının yaşandığı 2014 yılından bu yana olayın çözüme kavuşmasını bekliyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala