bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

MoonPay, İlk Finansman Turunda 555 Milyon Dolar Topladı

moonpay ilk finansman turunda 555 milyon dolar topladi 1

Kripto şirketleri için bir ödeme altyapısı sağlayıcısı olan MoonPay, Coatue ve Tiger Global’den 555 milyon dolar topladı ve 3.4 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. Söz konusu toplanan fonlar; istihdam sağlamak, coğrafi kapsamı genişletmek ve daha fazla ödeme yöntemi eklemek için kullanılacak. Şirket ayrıca, bu yıl 150 milyon dolar net gelir elde etti. 

A Serisi finansman turuna katılan diğer yatırımcılar arasında; Blossom Capital, NEA, Paradigm ve Thrive yer aldı.

moonpay ilk finansman turunda 555 milyon dolar topladi 2

MoonPay’in kurucu ortağı ve CEO’su Ivan Soto-Wright konu ile ilgili olarak;

Belli coğrafyalarda daha hızlı hareket etmemize veya altyapı yığınının belirli bileşenlerini iyileştirmemize yardımcı olabilecek şirketler var. 2030 yılına kadar bir milyar insanı kripto ekonomisine sokmak istiyoruz. Bunu diğer şirketlerle ortaklık kurarak daha hızlı yapabiliriz.

MoonPay’in Topladığı Fonlar NFT’lerin Benimsenmesi için de Kullanılacak

Ödeme altyapısı sağlayıcısı MoonPay’in ödeme altyapısı; kullanıcıların, banka ve kredi kartları, Apple Pay, Google Pay ve Samsung Pay dahil olmak üzere tüm büyük ödeme yöntemlerini kullanarak, geleneksel itibari para birimlerini ve kripto para birimlerini birbirleriyle değiştirmesine olanak tanır.

A Serisi finansman turunda elde edilen fonlar; kripto ödeme hedeflerini büyütmek için kullanılacak. Dijital varlıkların ve NFT‘lerin ana akım olarak benimsenmesini sağlayacak. 

MoonPay’in kurucu ortağı ve CEO’su Ivan Soto-Wright şunları ekledi:

Gideceğimiz yerin bir sonraki aşaması, gerçekten daha fazla insanın kripto ekonomisine dahil olacağı çok büyük bir alan olacağını düşündüğümüz NFT’ler etrafında ortaya çıkan yeni bir harekete odaklanmaya çalışmak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala