bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,586.30 3.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.36 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 598.73 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 151.75 3.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528276 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47503 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152629 5.52%

Mnemonic Phrase (Anımsatıcı İfade) nedir?

Mnemonicphrase

Mnemonic phrase (Anımsatıcı İfade), unutulan bir bilgiyi hatırlamak için ipuçları ile uygulanan hafıza yardım yöntemidir.

Mnemonic Phrase (Anımsatıcı İfade) nedir?

Mnemonic phrase (Anımsatıcı İfade), unutulan bir bilgiyi hatırlamak için kullanılır. Herhangi bir şey unutulduğunda onu hatırlatacak olan bir kısaltma, cümle, şarkı ya da tekerlemeyi ipucu olarak kullanılmaktadır. Mnemonic phrase (Anımsatıcı İfade) ‘e örnek olarak, mail şifresi oluşturma sırasında, şifreyi unutma ihtimaline karşılık, hatırlatmaya yardımcı olacak bir fotoğraf ya da kelime belirlenmesi verilebilir. Şifre unutulduğunda Mnemonic phrase (Anımsatıcı İfade) ile şifre hatırlanabilmektedir.

Mnemonic phrase (Anımsatıcı İfade), kriptopara cüzdanlarını ve içerisinde yer alan varlıkları güvende tutmak amacıyla gerektiğinde cüzdandaki fonların başka bir cüzdana aktarılmasını sağlayan sıralı kelime grubunu ifade eder. Hatırlatıcı sözcüklerdir. Mnemonic phrase (Anımsatıcı İfade), kripto para varlıklarına erişmek ya da bunları geri yüklemek için sisteme sırayla girilmesi gereken kelime listesi olarak ifade edilebilmektedir. Herkesten gizli tutulmalıdır. Genellikle 12-18-24 karakterden oluşmaktadır.

Blokzincirde Mnemonic Phrase (Anımsatıcı İfade)

Mnemonic Phrase (Anımsatıcı İfade) blokzincirde kullanılması sadece kripto cüzdanlarda görülmektedir. Kripto cüzdanlara genellikle minimum 12 karakterden oluşan şifrelerle giriş yapılmaktadır. Bu şifrenin unutulması durumunda yeni şifre alınması söz konusu değildir. Bu sebeple, şifrenin güvenli bir şekilde saklanması gerekmektedir. Şifreyi direkt olarak saklamak yerine, onu çağrıştıran bir ifade oluşturulabilir. Mnemonic Phrase (Anımsatıcı İfade) burada devreye girmektedir. Şifreyi hatırlatacak ipuçlarından oluşan kelimelerin yer aldığı bir cümle yazılabilir. Bu ipuçları sadece şifre sahibi tarafından bilinen ve başkası tarafından çözülemeyecek şekilde olmalıdır.

Şifreyi unutma dışında, cüzdanın saklandığı bilgisayarda bir problem oluşabilir. Böyle durumlarda, Mnemonic Phrase (Anımsatıcı İfade) sayesinde cüzdan kurtarılabilir. Ethereum ekosisteminde mnemonic phrase, genellikle BIP-32 spesifikasyonuna uygun şekilde yaratılır. Yani; Mnemonic Phrase (Anımsatıcı İfade) BIP 32 İngilizce kelime listesinden rastgele seçilen 24 kelime ile oluşturulur. Bazen daha kolay hatırlanması için bu kelime sayısı 12 ile sınırlandırılabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala