bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,192.20 3.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.32 2.47%
bnb
BNB (BNB) $ 606.09 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 147.67 5.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528624 3.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474895 5.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151721 5.35%

MIST Coin Nedir?

MIST Coin Nedir

MIST coin, bir tür metaverse platformu olarak faaliyet veren Mist platformunda kullanılan kripto paradır. Bu platformda kullanıcıların metaverse alanında NFT işlemleri yapabilmeleri sağlanıyor. Aynı zamanda kullanıcılar burada sunulan oyunu oynayarak çeşitli olanak ve avantajlar elde ediyor. Yield farming’den stake etme işlemlerine varıncaya kadar çok sayıda kripto para hizmet olanağı burada kullanıcıları bekliyor. Metaverse ya da NFT gibi alanlar son zamanlarda kripto para piyasasında en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Geliştiriciler piyasadaki heyecanın ve buna bağlı olarak gelişen yeni ihtiyaçların farkında. Bu farkındalığı metaverse alanında geliştirilen çok sayıda yeni projeye bakarak anlayabiliriz. MIST coin’ler ile çalıştırılan Mist platformu da metaverse faaliyetleri sunan yeni bir kripto para projesidir. Bu platform dahilinde kullanıcıların kendilerine sunulan çok sayıda avantaj ya da hizmetten faydalanması bekleniyor. Bu sayede hem kullanıcıların bu yeni alandaki ihtiyaçları karşılanacak hem de ortaya MIST coin’lerin aktif olarak kullanıldığı yeni bir ekosistem çıkacak.

Okumakta olduğunuz içerik boyunca Mist platformundan ve bu platformun kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Üstelik burada kullanılan kripto para MIST coin hakkında da birtakım ilgi çekici gerçeklere bu yazıda yer vereceğiz. Kripto para ekosisteminde son zamanlarda bir hayli büyük bir sıklıkla konuşan metaverse alanı Mist platformuyla kendisine yeni bir nefer daha edindi. Genelde bu alanda hizmet veren platformlar NFT’leri ve oyna kazan mantığına dayalı bir sistemi içeriyor. Gelin Mist platformunda kullanıcıları tam olarak nelerin beklediğini birlikte incelemeye çalışalım.

MIST

MIST Coin Ne Zaman Çıktı?

Mist, anonim geliştiriciler tarafından oluşturulmuş Binance Akıllı Zincir tabanlı bir aksiyon oyunudur. Rol oynama şeklinde ilerleyen oyunda kullanıcılar kendilerine verilen senaryoyu canlandırıyor. Bu tür oyunların sürükleyici nitelikte olduğunu oyun dünyasına uzak olan kişiler için burada ifade ededlim. Bu oyunlara RPG de deniyor. Nisan 2021’in başından itibaren Mist, Solid Group, KickPad, Solidity Finance, Vendetta Capital, DuckDAO, MANTRA DAO, AU21 Capital, JUN Capital, Exnetwork Capital ve X21 Digital ile ortaklık kurdu. Bu başarılı ortaklıklar projenin daha fazla kullanıcıya ulaşması ya da kendisine gerçek kullanım alanları oluşturması gibi başarıları da beraberinde getiriyor. MIST coin ekibinin çok sayıda tecrübeli çalışanının bulunduğu projenin kendi web sayfasında belirtiliyor. Buna ek olarak ekip önemli danışmanlar tarafından da destekleniyor. Takımın kilit danışmanları arasında Timothea Horwell (Orion Protokolü), Eric Su (Exnetwork Capital) ve Garlam Won yer alıyor.

MIST Coin Fiyatı Nedir?

MIST coin fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. MIST coin projesi ekibi platformlarının kripto para topluluğuna en iyi şekilde tanıtılması için çeşitli çalışmalar gerçekleştirmiş. Bu kapsamda iyi bir web sayfası tasarlayan ekip ne yazık ki platform hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlanabileceği bir tanıtıcı evraka imza atmamış. Genellikle piyasadaki güvenilir projelerin bu tür evraklar hazırladığını biliyoruz. Whitepaper dosyası olarak da bilinen bu evraklarda hem geliştiriciler hem de bu alana yeni dahil olan kullanıcıların anlayabileceği bilgiler bulunuyor. Burada genellikle hem teknik verilere hem de basit piyasa verilerine rastlarız. Ancak MIST coin’ler için hazırlanmış bir whitepaper dosyası web kaynaklarında yer almıyor.

Bunun yerine bize ihtiyaç duyduğumuz verileri coinmarketcap gibi piyasa izleme platformları sağlıyor. Burada yer alan bilgilere göre MIST coin’lerden piyasaya en fazla ne kadar arz edilecek öğreniyoruz. Buna göre MIST coin miktarı toplamda 1 milyar adet coin’i geçmeyecek. Toplam arzın şimdiye dek yalnızca %6’sı dolaşıma dahil edilmiş. Bu oran yaklaşık olarak 56 milyon MIST coin’e karşılık geliyor.

MIST Coin

MIST Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MIST coin [mcryptocoin=”MIST” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. MIST coin fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”MIST” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. MIST coin’in  son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”MIST” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”MIST” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

MIST Coin Kaç Dolar?                             

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 MIST coin [mcryptocoin=”MIST” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle MIST coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,37 dolarla kaydetti. Bununla birlikte MIST coin yılın en düşük seviyesini ise 0,015 dolarla belirledi.

MIST Coin Nasıl Çalışmaktadır?

MIST coin projesi Binance akıllı zinciri üzerine inşa edilmiş bir blockchain sistemidir. Metaverse alanında çalışmalar gösteren bu platform kullanıcılarına NFT’lerden stake etme işlemlerine kadar oldukça geniş bir yelpazede hizmetler sunuyor. Oyun, şirket içi oyun platformu Mist NFT Game Framework’e (MNGF) dayanmaktadır. MNGF, beş oynanabilir karakter sınıfı ve çeşitli yetenekleriyle oluşturulmuş bir ortamdır. Mist’teki NFT’ler işlevseldir: Mist Game Framework’e eklenebilir ve oyun öğelerine dönüştürülebilirler. Ayrıca bu NFT’ler iki şekilde takas edilebilirler. Birincisi oyun içi borsalarda ve diğeri ise üçüncü taraf NFT borsalarında.

MIST nedir

MIST coin’in temel amacı hem oyunda hem de oyun dışında NFT alınıp satılmasına imkan vermektir. Kullanıcılar NFT’lerini bu platform üzerinde satılık olarak listeleyebilirler. Üstelik yine bu ekosistemde oyun içi müzayede evleri aracılığıyla MIST coin’ler karşılığında satabilirler.

MIST Coin Nasıl Satın Alınır?

MIST coin kripto para borsalarından satın alınabilir. Bu borsalar arasında Gate.io, PancakeSwap, Lbank, ZT.com ve XT.com bulunuyor. MIST coin’e platformunda olanak veren borsalar şimdilik bunlarla sınırlı. Kullanıcılar diledikleri borsa aracılığıyla bu kripto paraya ulaşabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala