bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,663.06 1.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.70 1.83%
bnb
BNB (BNB) $ 557.70 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518203 3.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48724 5.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152631 0.44%

Mint Square Nedir?

mint square nedir

Bu yazımızda ZK Rollup çözümleri için popüler NFT pazar yerlerinden Mint Square nedir ve nasıl kullanılır konularına yakından bakacağız.

ZK Rollup tabanlı Starknet ve Zksync gibi popüler katman-2 çözümlerine yönelik geliştirilen Mint Square, kullanıcılarının Ethereum ağına kıyasla çok daha düşük ücretlerle NFT almasına, satmasına ve oluşturmasına olanak sağlıyor.

Mint Square, katman-2 çözümleri için lider NFT pazar yerlerinden biridir ve kullanıcılarına birçok özellik sunuyor:

  • Bütün NFT koleksiyonları Mint Square’da indekslenir ve takas edilebilir: Bu satın almak istediğiniz NFT’yi koleksiyon içerisinde bulmanızı kolaylaştırır.
  • NFT’ler sabit bir fiyattan veya açık artırmayla satılabilir: StarkNet NFT’lerini istediğiniz fiyata satabilirsiniz veya alıcıların belirli bir zaman aralığında teklif verebileceği bir açık artırma başlatabilirsiniz.
  • NFT koleksiyonlarına teklif gönderin. Tek bir NFT’ye, belirli bir koleksiyondaki tüm NFT’lere veya belirli bir koleksiyondaki içerisinde seçtiğiniz bir özelliğe sahip NFT’lere teklif verebilirsiniz.
  • Tek bir işlemle toplu NFT satın alın: Alışveriş sepetinize istediğiniz kadar NFT ekleyin ve bunları tek bir işlemle satın alın, StarkNet’teki hesap soyutlaması sayesinde gas ücretlerinden tasarruf edin.

Bir NFT pazar yerinde olması gereken özeliklerden biri de kullanıcı dostu arayüzüdür. Mint Square ile sadece birkaç tıklamayla NFT satın alabilir, kendi NFT’nizi mint’leyebilir ve satışa çıkarabilirsiniz.

Gelin MintSquare’da Starknet ağında bir NFT nasıl satın alınır birlikte öğrenelim:

MintSquare’dan Nasıl NFT Satın Alınır?

MintSquare şu anda Starknet ve Zksync ağlarını desteklediğinden uygun bir Web3 cüzdanına ihtiyacınız var. Starknet ağı için basit kullanıcı arayüzüne sahip Bravos Wallet’ı veya Argent X’i kullanabilirsiniz. Argent X cüzdanı oluşturmak için buradaki bağlantıya tıklayarak görsellerle adım adım kendi Argent X cüzdanınızı oluşturabilirsiniz.

Sonrasında aşağıdaki 3 adımı takip ederek birkaç tıklamayla Mint Square’da NFT satın alabilirsiniz:

Adım 1: İlk olarak Mint Square web sitesine gidin ve satın almak istediğiniz NFT’yi belirleyin.

mint square nasil kullanilir

Adım 2: Sayfanın sağ üst kısmındaki “Collections” butonuna tıklayarak NFT koleksiyonları arasında beğendiğiniz bir NFT’yi seçin ve “Add to Cart” butonuna tıklayın.

mint square nft nasil alinir

Adım 3: Satın alma işlemini tamamlamak için sepetinize gidin “Buy Now” butonuna tıklayın.

Adım 4: Cüzdanınızdan işlem ücretini ödeyerek ve işlemi onaylayarak satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

İşte hepsi bu kadar! Mint Square platformu üzerinden NFT satın almak işte bu kadar kolay.

Starknet ve Zksync Ağlarında Nasıl NFT Oluşturulur?

Mint Square platformunda birkaç tıklamayla Starknet ve Zksync ağlarında kendi NFT’nizi mint’leyebilirsiniz.

Adım 1: Mint Square’da sayfanın sağ üst köşesinde yer alan profil simgenize tıklayın ve açılan menüden “mint” butonuna tıklayım.

mint square

Adım 2: “Upload Media” kısmında NFT’ye dönüştürmek istediğiniz görseli bilgisayarınızdan yüklemeniz gerekiyor.

Adım 3: “Name your NFT” kısmında NFT’nizi adlandırabilir, “Description” kısmından açıklama ekleyebilirsiniz. Sonrasında sayfanın en alt kısmında yer alan “Mint” seçeneğine tıklayarak NFT’nizi mint’leyebilirsiniz. Kısa bir süre içerisinde bastığınız NFT hem Bravos cüzdanınızda hem de Mint Square cüzdanında görüntülenebilir olacaktır.

İşte hepsi bu kadar basit!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala