bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,924.59 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,995.14 0.65%
bnb
BNB (BNB) $ 543.86 0.08%
solana
Solana (SOL) $ 138.19 4.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.483742 1.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441092 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147042 0.89%

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, CBDC’ye Odaklanıyor

cbdc 1

Son dönemde birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. Son olarak Minneapolis Federal Rezerv Bankası Başkanı Neel Kashkari da merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile ilgilendiklerini belirtti.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari’den CBDC Hamlesi

Minneapolis Federal Rezerv Bankası Başkanı Neel Kashkari, Minnesota Ulaştırma Konferansı ve Fuarı’nda kripto para birimi ve blockchain ile ilgisi olmayan konulardan bahsederken, CBDC‘leri de incelediklerini belirtti.

Minneapolis Federal Rezerv Bankasi Baskani Neel Kashkarifv

Minneapolis Federal Rezerv Bankası Başkanı Neel Kashkari, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Teorik olarak, bir hükümet, bir merkez bankası dijital para birimiyle yaptığınız işlemlerin her birini izleyebilir.

Kashkari, retorik bir şekilde Çin’in neden CBDC’sini tanıtmak için motive olmuş olabileceğini de söyledi. Bunun yanında Kashkari CBDC’nin bir hesabın doğrudan vergilendirilmesini kolaylaştıracağını da sözlerine ekledi.

Ayrıca belirtmek gerekirse Kashkari, soruyu soran kişiye hitaben “Gizlilik endişelerinizi paylaşıyorum,” dedi. “Federal Rezerv’de Amerikan halkının mahremiyetini ihlal etmekle ilgilenmiyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

Kısa süre önce Florida valisi de CBDC’lerin bazı kullanımlarını kısıtlayan CBDC yasa tasarısını imzaladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala