bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,661.93 2.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,554.41 1.05%
bnb
BNB (BNB) $ 582.39 1.75%
solana
Solana (SOL) $ 185.22 0.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.634214 2.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652939 2.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217253 17.51%

Minecraft, NFT’leri Hala Resmi Olarak Yasaklamadı

minecraft nftleri hala resmi olarak yasaklamadi

NFT’ler son dönemlerde büyük şirketler tarafından hızla benimsenmeye başlansa da oyun dünyası NFT’lere şüphe ile yaklaşmaya devam ediyor. Bu noktada dünyanın en çok oynanan oyunlarından birisi olan Minecraft’ın NFT’lere bakış açısı da önem kazanıyor.

Minecraft’ta NFT Yasaklama Planları Hala Gündemde: Güncellenmiş Kurallar Yolda

Minecraft, NFT’lerin oyuncular tarafından yönetilmekte olan sunucularda kullanımını yasaklama planlarını Temmuz 2022’de açıkladı. Yapılan bu açıklama Web3 dünyasında büyük bir şaşkınlığa sebebiyet verdi. Minecraft her ne kadar bu planlarını tam bir yıl öncesinde açıklamış olsa da, planlar hala uygulamaya geçmedi. Yapılan son açıklamada ise söz konusu planların yakın bir zamanda uygulamaya sunulacağı aktarıldı.

minecraft nftleri hala resmi olarak yasaklamadi 2

Microsoft tarafından satın alınan Mojang’ın geliştirmiş olduğu Minecraft geniş bir oyuncu kitlesi tarafından büyük bir beğeniyle oynanmaya devam ediliyor. Mojang geçtiğimiz yıl konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Minecraft ile NFT entegrasyonları genelde destekleyeceğimiz veya kabul edeceğimiz bir durum değildir

Yapılan bu açıklamaya rağmen aradan geçen süre zarfında Minecraft’ın yönergeleri güncellenmedi ve konu hakkında bir açıklama yapıldı. Konu hakkında bir Microsoft sözcüsü tarafından kısa bir süre önce yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Resmi yönergelerdeki güncelleme hala yolda ve politika değişmedi.

Netice itibariyle, Minecraft’ın beklenen yasağı, Microsoft’un 2021 itibarıyla tüm platformlarda aylık 141 milyon aktif oyuncusu olduğunu belirttiği Mojang’ın popüler oyunu etrafında kurulan topluluk odaklı Web3 projelerini de etkiledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala