bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,247.21 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,087.52 0.53%
bnb
BNB (BNB) $ 558.92 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.508542 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473241 3.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155446 2.11%

Mike Novogratz, Şirketi Aracılığı ile Kripto Paralara 100 Milyon Dolarlık Yatırım Yapmaya Hazırlanıyor

mike btch

Eski Goldman Sachs yöneticisi Mike Novogratz, kripto girişim şirketi aracılığıyla kripto tabanlı projelere 100 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.

2018 yılında Mike Novogratz ve iş ortağı Christian Angermayer tarafından ortaklaşa kurulan Malta merkezli Cryptology Asset Group, Avrupa’da blockchain ve kripto ile ilgili işletmeler için bir yatırım şirketidir.

Perşembe günü yayınlanan bir raporda şirket, ilk kez fonlara, gelişmekte olan yöneticilere ve GP hisselerine yapılan yatırımlara odaklanarak küresel olarak kripto girişim fonlarını ve işletmeleri desteklemeye hazır olduğunu duyurdu.

Milyarlarca dolarlık servetinin %85’lik kısmını kripto parada tutan Mike Novogratz, 2018’de varlık yönetimi şirketi Galaxy Digital’i kurdu. Şirket şu anda 1.5 milyar doların üzerinde bir parayı yönetiyor.

Cryptology CEO’su Patrick Lowry’ye göre, Cryptology ile kripto para birimi alanını desteklemeye yönelik devam eden çabaları, dijital varlıklara olan yönelim ile son derece uyumludur. Şirket son üç yılda toplam sermayesini 33 milyon dolardan 540 milyon dolara çıkardı.

Novogratz, son altı yılını yatırımcıları kriptoya dahil etmeye çalışarak geçirdi. Yakın tarihli bir röportajda, yatırımcıların sektöre dahil olması için kolay yollar sağlamanın da önemini dile getirdi.

“Bu yalnızca bir finansal oyunda daha fazlası. Bu bir devrimdir. Ve bence ne kadar çok insan getirebilirsek o kadar iyi. Alanımıza ilk kez halka açık hisse senetleri yoluyla maruz kalacak birçok yatırımcı var. Alıştıkları şey bu. Rahat oldukları şey bu.”

Angermayer de konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Kripto devriminin en başınayız ve bu çok yeni varlık sınıfında önde gelen küresel yatırımcılardan biri olmaya çalışıyoruz. Fon yatırım stratejimiz, küresel bir yaklaşım benimseyerek ortaya çıkan yeteneklere odaklanacak ve hem kripto hem de blockchain ile ilgili şirketlerin hisse senetlerine yatırım yapan fonların yanı sıra kripto varlıklarına ve tokenlarına yatırım yapan fonları da kapsayacak.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala