bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,424.80 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.81 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 607.16 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 154.73 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545505 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.500578 3.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159966 0.77%

MicroStrategy CEO’su Saylor, TCMB’nin Kripto Para Kararına Değindi

microstrategy ceosu saylor tcmbnin kripto para kararina degindi

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Türkiye ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kripto para düzenlemeleri hakkında konuştu.

Kripto para piyasasının ana akımdaki popülerliği artarken, alanın önde gelen isimlerinden Michael Saylor, hükümetlerin kripto para müdaheleleri hakkında konuştu. Yasakların Bitcoin’e zarar vermeyeceğini söyleyen Saylor, Türkiye’deki hamlelere de değindi.

Saylor, Bitcoin’in değer deposu ve para birimi rolü nedeniyle hükümetler için tehdit oluşturabileceği tartışmalarını TCMB’nin kripto para ödemelerini yasa dışı ilan etme hamlesi ile örnekledi. Saylor konu hakkında şunları söyledi:

“Türkiye örneğinde, insanların onu para birimi olarak kullanmasını istemiyorlar. Bu, IRS’nin 2014’te ABD’de, transfer için vergi getirdiklerini söylemelerinden farklı değil, ayrıca etkili bir şekilde, bunu para birimi olarak kullanamayacağınızı söylediler. Dolayısıyla, temelde, para birimimizi tehdit ettiği için bir şeyin para birimi olarak kullanılmasını istemediğimizi belirtmek, insanları bir varlıktan mahrum etmekle aynı şey değildir. Ve hatta Türkiye merkez bankası bile Türk vatandaşlarını varlığa sahip olmaktan mahrum bırakmadı veya sınırlamadı.”

Stablecoin’ler Hükümetleri Endişelendirebilir

Saylor hükümetlerin kripto para hamleleri hakkında görüşlerini derinleştirdi ve hükümetleri asıl endişelendirecek şeyin büyük miktarlarda sermaye transferine izin veren stablecoin’ler gibi blokzinciri ağları olduğunu ifade etti:

“Milyarlarca doları taşıma yeteneği olan stablecoin’ler konusunda endişelenecekler. Bu, bankaların faizini çekecek çünkü para birimi, bankacıların ve hükümetin menşei. Ve para birimlerini kontrol etme konusunda endişelenecekler.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala