bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

Microsoft ve Qualcomm Metaverse için Ortaklık Kurdu

microsoft ve qualcomm metaverse icin ortaklik kurdu

Dünyanın önde gelen en büyük telefon işlemcisi üreticisi Qualcomm ve Microsof‘tan metaverse hamlesi geldi. Las Vegas’ta düzenlenen CES2022’de Qualcomm ve Microsoft ile artırılmış gerçeklik için çip geliştirmek ve bu çipleri yazılım platformlarına aktarmak için birlikte çalışacaklarını duyurdu.

Qualcomm ve Microsoft, Metaverse için Birlikte Çalışacak

Son dönemlerin en çok dikkat çeken konusu metaverse hakkında dünyanın en büyük telefon işlemcisi üreticisi Qualcomm ve Microsoft ortaklık kurdu. Qualcomm CEO’su Cristiano Amon, Las Vegas’taki 2022 Consumer Electronics Show’da (CES) düzenlediği basın toplantısında açıklama yaptı.

Cristiano Amon yaptığı açıklamada; iki şirketin özel çipleri, geliştiricilerin insanların çalışabileceği ve oynayabileceği sanal dünyalar yaratmak için ihtiyaç duyduğu yazılımlarla eşleştirmek için birlikte çalışacaklarını söyledi. Ayrıca Microsoft sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Rubén Caballero ise şu şekilde bir açıklama yaptı:

Amacımız, güven ve yeniliğe dayalı bir gelecek olan metaverse geleceğini geliştirmek için topluca çalışmak için başkalarına ilham vermek ve onları güçlendirmektir.

Bunun yanında iki şirket, çiplerin ve kulaklıkların ne zaman satışa sunulacağına dair ayrıntı vermedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala