bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,685.94 2.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.41 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 582.63 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 185.31 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630846 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652527 2.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219385 18.08%

Microsoft Başkanı, Kripto Para Projesine Sıcak Bakmıyor

microsoft

Microsoft başkanı Brad Smith, şirket tarafından çıkarılacak herhangi bir kripto para projesine sıcak bakmıyor.

Bloomberg’den Catherine Bosley’in bildirdiğine göre Microsoft başkanı, kripto para konsepti ile ilgilenmiyor. Açıklama Bank for International Settlements tarafından düzenlenen online bir konferansta yapıldı.

Micsoft Corporation başkanı, devlet tabanlı sistemlerin, para ihraç etmek için en iyi yol olduğu konusunda görüş bildirdi. Bunun en büyük sebebinin ise güvenlik endişeleri olduğu kaydediliyor.

Brad Smith’e göre devletin para arzını garanti etmesi ve bundan sorumlu olması gerekiyor. Smith, özel şirketlerin kamu yararına çalışmak gibi bir gayelerinin bulunmadığını düşünüyor.

Özel şirketler tarafından çıkarılan kripto paralar, ilk kez Facebook’un Libra projesi ile geniş çapta tartışılmaya başlanmıştı. Şu sıralar Libra projesi rafa kalkmış durumda.

Brad Smith, Microsoft’un böyle bir amacının bulunmadığını belirtti. Smith, şirketinin kripto para projesinden uzak durması gerektiğine inanıyor.

“Microsoft bir banka değil ve banka olmak gibi bir gayemiz de söz konusu değil. Bununla birlikte, müşterilerimiz arasında bankacılık kurumları da yer alıyor ve bunlarla rekabet etmek gibi bir düşüncemiz söz konusu değil.”

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala