bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Metaverse’deki İlk Büyükelçiliği Barbados Açacak

cardanonun-kurucusu-metaverse-hakkinda-konustu

Metaverse’ün her alanda yaygınlaşması ve benimsenmesine yönelik tarihi bir adım da ada ülkesi Barbados’tan geldi. Güney Karayipler bölgesinde bağımsız bir ada ülkesi olan Barbados, bir metaverse büyükelçiliğinin kurulmasıyla, dijital gayrimenkul egemenliğini yasal olarak ilan etmeye hazırlanıyor.

Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı, dijital bir elçilik kurulması için Decentraland (MANA) ile bir anlaşma imzaladı.

Söz konusu metaverse büyükelçiliği; çeşitli projelere, arazinin belirlenmesine ve satın alınmasına, sanal elçilikler ve konsoloslukların mimarisinin oluşturulmasına ve e-vize gibi hizmetler sağlamak için tesislerin geliştirilmesine izin verecek.

metaversedeki ilk buyukelciligi barbados acacak

Barbados, Metaverse Büyükelçiliği ile Gündemde

Barbados’un Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçisi HE Gabriel Abed, ülkenin metaverse diplomatik çabalarına öncülük etmenin yanı sıra, Barbados’un Orta Doğu’daki ilk fiziksel büyükelçiliğini kurmak için de çalışıyor. Bakanlar Kurulu, Ağustos ayında metaverse büyükelçiliğini onaylayan Barbados hükümetinin, bu hareketi önemli bir diplomatik fırsat olarak gördüğünü söyledi.

Ayrıca Barbados, kripto para birimleri için dünyanın en dost ülkeleri arasında yer alıyor. Bununla beraber, bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) geliştirilmesinde de sorumluluk üstlenenler arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala