bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,205.20 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.59 0.55%
bnb
BNB (BNB) $ 559.39 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 144.95 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504481 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469952 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 1.81%

Metaverse Popülerleşirken Kripto Oyunlar Artışta

bloktopia-bloklok-urununu-yarin-tanitacagini-acikladi

Bu ay kripto para ve Blockchain dünyası için oldukça heyecanlı bir şekilde başladı. Sosyal medya devi Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesi ve Metaverse üzerine yeni girişimlerini tanıtması üzerine Metaverse oldukça dikkat çeker hale geldi. Metaverse token’ları hızlı bir artış yakaladı.

Bu popülerleşme kripto tabanlı oyunlara da oldukça etki etti. DappRadar ve Token Terminal analitik platformlarından gelen veriler, kripto oyunlarında küresel bir patlama olduğunu gösteriyor.

Öyle ki Ekim ayında, tüm benzersiz aktif cüzdanların yüzde 55’i Blockchain oyunlarına bağlandı. Bu artış bağlanılan DeFi protokollerini geçmiş bulunuyor.

metaverse populerlesirken kripto oyunlar artista 2

Metaverse Kripto Oyunlara Yaradı

Meta’nın (Facebook) lansmanı ile birlikte birçok kişi Metaverse olgusunu öğrenmiş oldu. Bunun ile birlikte Metaverse oyunlarında inanılmaz bir artış yaşandı. Öyle ki aktif cüzdanların neredeyse 55’i, Axie Infinity ve Splinterlands gibi oyun uygulamalarıyla etkileşime girdi. ve Axie Infinity token’ı olan AXS, birçok kez fiyat rekoru tazeleyerek yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Diğer taraftan Mobil kripto oyunları da ise Ethereum yan zinciri olan Polygon’da da gözle görülür bir artış yaşandı görüldü.

Son olarak, Token Terminali’nden gelen verilerine baktığımızda, Axie Infinity’deki işlemlerin de yeni zirvelere ulaştığını gözlemliyoruz. 4 Kasım itibariyle, oyun pazarındaki işlem hacmi günlük 38,2 milyon dolarlık bir rekor kırmış durumda.

Peki siz Metaverse hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle aşağıda paylaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala