bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,180.39 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,948.20 2.10%
bnb
BNB (BNB) $ 536.27 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 133.11 0.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480987 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.435997 3.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143718 3.23%

Metaverse Platformları İngiltere Çevrimiçi Güvenlik Yasası Kapsamına Girecek

metaverse platformlari ingiltere cevrimici guvenlik yasasi kapsamina girecekrtg

Metaverse kavramı her geçen gün hızlı bir şekilde gelişme kaydetmeye devam ediyor. Son olarak çıkan son haberlere göre; metaverse platformları, İngiltere’nin yaklaşmakta olan Çevrimiçi Güvenlik Yasası kapsamına girecek.

Metaverse Platformları İngiltere Çevrimiçi Güvenlik Yasası Kapsamına Giriyor

İngiltere medya düzenleyicisi Ofcom CEO’su Melanie Dawes, bu hafta Meta gibi metaverse platformlarının yaklaşmakta olan Çevrimiçi Güvenlik Yasasına tabi olacağı konusunda uyardı.

metaverse platformlari ingiltere cevrimici guvenlik yasasi kapsamina girecekr

İngiltere medya düzenleyicisi Ofcom CEO’su Melanie Dawes, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Dürüst olmak gerekirse, İngiltere perspektifinden var olan bu ‘kendi kendini düzenleme aşamasını’ gerçekten gördüğümden emin değilim. Tasarının kapsamına göre kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin olduğu bir ortamda genç insanlar varsa, o zaman bu zaten Çevrimiçi Güvenlik Yasası tarafından yakalanacaktır.

Söz konusu tasarı, görünüşte, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği barındıran ve yasa dışı çevrimiçi materyalleri ve çocukların erişmesi muhtemel platformlar söz konusu olduğunda yasal ama zararlı materyalleri kaldırmalarını gerektiren firmalar için yeni kurallar oluşturuyor. 

Birleşik Krallık hükümetinin web sitesi, yasadan etkilenenleri en büyük sosyal medya platformları, arama motorları, forumlar ve mesajlaşma uygulamaları içeren siteler, bazı çevrimiçi oyunlar, bulut depolama ve en popüler pornografi siteleri olarak listeliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala