bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,815.37 5.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,366.22 7.12%
bnb
BNB (BNB) $ 528.19 8.90%
solana
Solana (SOL) $ 183.05 9.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.599098 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.621257 9.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131616 12.72%

Paylaş

MetaMask’e Kovan Ağı Nasıl Eklenir?

taiko metamask

Bu yazımızda Kovan ağını MetaMask’e nasıl ekleyebileceğinizi anlatacağız. MetaMask’e iki farklı Kovan test ağını ekleyebilirsiniz:

  • Ethereum Kovan testnet’i
  • Optimism Kovan testnet’i

Bu yazımızda sadece birkaç tıklamayla ChainList platformu aracılığıyla Kovan ağını MetaMask’inize nasıl ekleyebileceğinizi anlatacağız. Hazırsanız başlayalım:

ChainList Nedir?

ChainList, 100’ü aşkın Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu ağı tek bir tıklamayla MetaMask cüzdanınıza eklemenize olanak sağlayan bir platform. Güvenilir ve güvenli olarak kabul edilen ChainList önde gelen kripto para platformlarından Defillama.com tarafından yönetiliyor.

ChainList’teki tüm RPC bilgileri doğrulanmış ve kullanımı güvenli olarak kabul ediliyor.

MetaMask’e Kovan Ağı Nasıl Eklenir?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere MetaMask’e Optimism Kovan veya Ethereum Kovan testnet’lerini eklemenin en kolay yolu ChainList’ten geçiyor. ChainList, DefiLlama tarafından geliştirilen bir EVM ağ bilgisi toplayıcısıdır.

Başlamadan önce bir MetaMask veya alternatif Web3 cüzdanına ihtiyacınız olduğunu hatırlatalım. Eğer yoksa “MetaMask Nedir” başlıklı yazımıza göz atarak görsellerle adım adım MetaMask cüzdanınızı oluşturabilirsiniz.

MetaMask cüzdanınızı oluşturduysanız artık başlayabiliriz:

  1. ChainList sitesini ziyaret edin ve MetaMask cüzdanınızla bağlanın.
  2. Filtreler kısmında ‘Include Testnets’ kutucuğunu da işaretleyin.
  3. Arama kısmına “Kovan” yazın ve “Optimism Kovan” ve “Ethereum Kovan” seçeneklerinden birini seçin.
  4. ‘Add to MetaMask’ butonuna tıkladığınızda Kovan ağı MetaMask’inize otomatik olarak eklenecektir.
metamaske kovan agi nasil eklenir

Kovan Testnet ETH’si Nasıl Alınır?

Kovan testnet’ini MetaMask’inize eklediğinizde ağda işlem yapabilmek için ETH’ye ihtiyacınız olacak. Gitter gibi musluk sitelerini kullanarak Kovan Testnet ETH’lerinizi (KETH) alabilirsiniz.

Kovan Nedir?

Kovan Testnet aracılığıyla geliştiriciler, ETH’lerini riske atmadan ve Optimism, Ethereum gibi ağları kullanmadan merkezsiz uygulamaları test etmesine olanak sağlayan bir test ağıdır. Kovan Testnet, Ethereum ve Optimism katman-2 ağları üzerinde geliştirilmiştir ve birkaç temel fark dışında ana ağ ile aynı teknolojileri kullanır.

En büyük farklardan biri Kovan Testnet’in gerçek ETH yerine çeşitli testnet musluk hizmetlerinden kolaylıkla elde edilebilen Kovan Testnet Ether’i (KETH) kullanıyor. Bu test amaçlı ihraç edilen ETH’lerin hiçbir maddi değeri yoktur sadece geliştiricilerin fonlarını kaybetmekten korkmadan rahatça ağdaki akıllı sözleşmeleri, merkezsiz uygulamaları ve çeşitli işlevleri test etmesine olanak sağlar.

Editörün Notu:

Bu yazımızda MetaMask’e Kovan testnet ağını eklemenin en kolay yolunu anlattık. ChainList aracılığıyla MetaMask’inize Optimism Kovan Testnet’i ve Ethereum Kovan Testnet’i birkaç adımda kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti. 2016 yılında yaptığı araştırmalar neticesinde kripto paralarla ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenmeye başlayan Tuncay, 1 yıllık bir çalışmanın ardından bu alanda içerikler üretmeye başladı. Tuncay, üniversite yıllarında yerli ve yabancı birçok kripto para projesinde rol alarak kripto para sektörüyle bağlarını iyice güçlendirdi. Henüz lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duyan Tuncay, üniversite yıllarında internet dünyasına adım attı ve 2018 yılında sırasıyla Coinografi.com ve CoinBilgi.net sitelerini kurdu ve yönetti. Tuncay, üniversite yıllarından bu yana gününün tamamını kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenerek, bu konuda araştırmalar yaparak geçiriyor. Tuncay’ın kripto para alanında ilgilendiği başlıca konular arasında ödeme sistemleri, NFT ve merkezsiz finans protokolleri yer alıyor. Tuncay Blockchain teknolojisine, kripto paralara, teknolojik dönüşüme, ekonomiye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda yüksek lisans eğitimi için yönünü dijital dönüşüm konusunda Avrupa’ya liderlik eden Baltık ülkelerine çevirdi ve 2021 yılının Ocak ayında Letonya Riga Teknik Üniversitesi Business Informatics bölümünden kabul aldı. 2021 yılının Ocak ayında Kriptomeda bünyesine katılan Tuncay, Coinkolik.com, BTCHaber.com ve CoinBilgi.net platformlarının Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Üniversite yıllarında girişimcilik ve doğa Sporları kulüplerinde aktif rol alan Tuncay başta futbol ve hentbol olmak üzere spora, bilgisayar ve konsol oyunlarına, fotoğrafçılığa, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye büyük ilgi duyuyor. Kripto para ekosisteminde spesifik olarak NFT’lerle ilgilenen Tuncay, bununla birlikte Solana, Polkadot ve Avalanche gibi akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz finans protokollerini destekleyen projeleri yakından takip ediyor. Tuncay, Mahatma Gandhi’in “Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.” sözünden ilham alıyor. Bu bağlamda geleneksel finansal sistemin temellerinden çatırdadığını ve dijital paraların insanlığın geleceği olduğunu düşünmesi nedeniyle kripto para ekosisteminin geniş kitlelerce benimsenmesi için çalışmalar yürütüyor. Tuncay, kripto varlıkların paranın çehresini temelden değiştirebileceğine inanıyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala