bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,546.03 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,037.81 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 554.30 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 140.61 2.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517789 3.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48328 4.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151517 0.35%

MetaMask’e Mina Eklenir mi?

metamask mina

Mina, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) destekli bir blockchain ağı olmadığından MetaMask’e eklenemez. Mine Network’ü destekleyen bir Web3 cüzdanı arayışı içerisindeyseniz Auro Wallet’ı kullanabilirsiniz.

MetaMask’e Mina Nasıl Eklenir?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Mina Network, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu bir ağ olmadığından MetaMask’e eklenemez. Mina ağını kullanmak isteyenlerin Auro Wallet kullanması gerekiyor. Auro Wallet özel olarak Mina ağı için geliştirilmiştir.

Aşağıdaki yönergeleri takip ederek birkaç adımda Auro Wallet’ı kullanmaya başlayabilirsiniz.

  1. Auro Wallet‘ı indirin.
  2. Tarayıcı eklentisini indirin. (Chrome veya Mozilla)
  3. ‘Create Account’ seçeneğine tıklayın ve Mina Protocol Wallet hesabınızı kurun.
  4. Adımları tamamlayın ve kurtarma kelimelerini güvenli bir şekilde kaydedin. Şimdi her şey hazır!
auro wallet mina metamask

Auro Wallet hakkında daha kapsamlı bir rehbere mi ihtiyacınız var? Auro Wallet nedir, nasıl kurulur konularını işlediğimiz kapsamlı kılavuzumuza göz atabilirsiniz.

Token’lerimi Mina’ya Köprüleyebilir miyim?

Hayır, token’lerinizi Mina ağına köprüleyemezsiniz. Ethereum, BNB Chain, Polygon, Arbitrum ve diğer ağların token’lerini Mina’ya köprülenemez. Mina blockchain’i hala testnet aşamasında ve Mina ekip hala bir Ethereum köprüsü geliştirmek için çalışıyor.

Mina Nedir?

Mina, merkezsiz uygulamalar (dApps) için güvenilir ölçeklenebilirlik ve güvenlik sağlamak üzere geliştirilmiş bir blockchain ağıdır. Mina, ağın bütünlüğünü sağlamak için zk-SNARK’ları kullanan bir konsensüs algoritmasıyla çalışıyor. Bu sayede Mina ağındaki işlemler saniyeler içerisinde gerçekleştirilebilirken ağın merkezsizliği ve güvenliği korunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala