bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 1.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,070.93 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 557.61 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 145.89 4.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501526 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468969 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151686 1.07%

Metamask Kullanıcı Sayısı Bitcoin’i Geçti

metamask-kullanici-sayisi-bitcoini-gecti

Metamask Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla 21 milyon kullanıcı sayısını geçerek, Bitcoin‘den daha fazla kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Metamask paylaşımına şu ifadeler ile devam etti:

“Web3’e erişmenize ve gezinmenize yardımcı olmamız için bize güvendiğiniz için teşekkür ederiz.”

Metamask’ın Kullanıcı Sayısı Bitcoin’i Geçti

Özellikle Meta’nın (Facebook) lansmanı sonrası Metaverse ve Web 3.0 oldukça büyük bir popülarite yakaladı. Bu popülarite ilk etapta Metaverse odaklı kripto paraları hızla yükselişe geçirirken, devamında birçok kurum ve kuruluşun Metaverse üzerine açıklamalar yaptığını gördük.

Bu hızlı bilinirlik sebebiyle, başta Axie Infinity ve The Sand Box gibi oyunların trafiğinde inanılmaz bir artış yaşandı. Buna paralel olarak da çoğunlukla Ethereum ağına Metamask üzerinden bağlanan kullanıcılar, Metamask‘ın kullanıcı sayısını önemli ölçüde artırdı.

metamask 1200x675 1200x675 1

Benzer bir artışı zamanında CryptoKitties’de de görmüştük. Ethereum ana ağında yürütülen NFT oyunu, bir anda gelen popülarite nedeniyle Ethereum ağına zor günler yaşatmış ve işlem ücretlerinde devasa artışlar görülmüştü.

Diğer taraftan merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında yaşanan küresel talep de Metamask ve benzeri cüzdanlara oldukça etki etti.

Son olarak kısa bir süre önce Metamask’ın, firmaların uyumluluk gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olmak için BitGo, Qredo ve Cactus Custody ile ortaklık kurduğunu hatırlatalım.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala