bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,720.95 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,584.21 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 586.79 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 186.24 0.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622036 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651727 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213862 16.99%

MetaMask’e Bitcoin Ağı Nasıl Eklenir?

btchaber metamask

Bitcoin, akıllı sözleşmeleri destekleyen Ethereum Virtual Machine (EVM) uyumlu bir blockchain ağı olmadığı ötürü MetaMask’a eklenemez. MetaMask şu anda yalnızca Polygon, BNB Chain, Avalanche, Optimism ve Arbitrum gibi Solidity programlama dilini kullanan ağları desteklemektedir.

Ancak MetaMask cüzdanınıza Wrapped Bitcoin‘i (wBTC) ekleyebilirsiniz. wBTC, Bitcoin’in Ethereum ağındaki versiyonudur.

Wrapped Bitcoin (wBTC) sayesinde Bitcoin’i Web3 ve DeFi dünyasında kullanabilirsiniz.

Bitcoin MetaMask’e Nasıl Eklenir?

BTC ağı akıllı sözleşmeleri ve Ethereum Sanal Makine (EVM) zincirini desteklemediği için Bitcoin maalesef MetaMask’e eklenemez. BTC varlıklarını saklamak için güvenli bir web cüzdanı alternatifi arayan okuyucularımıza, Lightning Network’ü destekleyen Wallet of Satoshi’yi tercih edebilir.

‍MetaMask’te Bitcoin Saklanır mı?

Bitcoin’i MetaMask cüzdanınızda saklayamazsınız. Ancak Bitcoin’in Ethereum ağındaki versiyonu olan Wrapped Bitcoin’e dönüştürerek MetaMask’inizde saklayabilirsiniz. Wrapped Bitcoin, Bitcoin’in ERC-20 standartına dönüştürülmüş versiyonudur. Değeri 1:1 oranda Bitcoin’e sabitlenmiştir.

wBTC Ne İşe Yarar?

WBTC’nin BTC’ye kıyasla en büyük avantajlarından biri, Ethereum, Polygon, Avalanche ve daha fazlası gibi büyük ağlarda çok sayıda DeFi getiri çiftliği fırsatı sunmasıdır. Kullanıcılar, büyük merkezi olmayan finans protokollerini kullanarak DeFi para piyasası mevduatları, likidite sağlama ve diğer stratejilerden %10’a kadar APY faiz kazanabilir.

WBTC için en güvenli ve en yüksek getirili fırsatları bulmak için Defillama’ya göz atmanızı öneririz.

Ekran Resmi 2023 02 24 12.11.39

Wrapped Bitcoin (WBTC) Güvenli mi?

Wrapped Bitcoin, Ethereum ve katman-1 ve katman-2 protokollerindeki en büyük ve en likit token. Wrapped Bitcoin’in güvenli olduğu iddia ediliyor çünkü wBTC, fonların taşınması için 3 imza gerektiren güvenli multisig cüzdanlarda saklanır. Wrapped Bitcoin, Bitcoin rezervleriyle 1:1 oranda desteklenir. Kullanıcılar istedikleri her an wBTC’lerini BTC’ye dönüştürebilir.

Ancak Wrapped token’lere ilişkin riskler de yok değil. Bu nedenle wBTC’ye yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız önemli. WBTC’ye yatırım yapmadan önce projenin whitepaper’ını okumanızı ve üçüncü taraf denetimlerini araştırmanızı öneririz.

Editörün Notu:

Her ne kadar Bitcoin ağını MetaMask’e eklemek mümkün olmasa da Wrapped Bitcoin sayesinde Ethereum, Polygon ve Avalanche gibi büyük ağlardaki DeFi fırsatlarından yararlanabilirsiniz. WBTC, 1:1 oranında Bitcoin rezervleriyle desteklenir. Bu nedenle kullanıcılar token’lerini istedikleri zaman BTC’ye dönüştürebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti. 2016 yılında yaptığı araştırmalar neticesinde kripto paralarla ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenmeye başlayan Tuncay, 1 yıllık bir çalışmanın ardından bu alanda içerikler üretmeye başladı. Tuncay, üniversite yıllarında yerli ve yabancı birçok kripto para projesinde rol alarak kripto para sektörüyle bağlarını iyice güçlendirdi. Henüz lise yıllarında gazeteciliğe ilgi duyan Tuncay, üniversite yıllarında internet dünyasına adım attı ve 2018 yılında sırasıyla Coinografi.com ve CoinBilgi.net sitelerini kurdu ve yönetti. Tuncay, üniversite yıllarından bu yana gününün tamamını kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgilenerek, bu konuda araştırmalar yaparak geçiriyor. Tuncay’ın kripto para alanında ilgilendiği başlıca konular arasında ödeme sistemleri, NFT ve merkezsiz finans protokolleri yer alıyor. Tuncay Blockchain teknolojisine, kripto paralara, teknolojik dönüşüme, ekonomiye duyduğu ilgi nedeniyle bu alanda yüksek lisans eğitimi için yönünü dijital dönüşüm konusunda Avrupa’ya liderlik eden Baltık ülkelerine çevirdi ve 2021 yılının Ocak ayında Letonya Riga Teknik Üniversitesi Business Informatics bölümünden kabul aldı. 2021 yılının Ocak ayında Kriptomeda bünyesine katılan Tuncay, Coinkolik.com, BTCHaber.com ve CoinBilgi.net platformlarının Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütüyor. Üniversite yıllarında girişimcilik ve doğa Sporları kulüplerinde aktif rol alan Tuncay başta futbol ve hentbol olmak üzere spora, bilgisayar ve konsol oyunlarına, fotoğrafçılığa, araştırmaya, okumaya ve öğrenmeye büyük ilgi duyuyor. Kripto para ekosisteminde spesifik olarak NFT’lerle ilgilenen Tuncay, bununla birlikte Solana, Polkadot ve Avalanche gibi akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz finans protokollerini destekleyen projeleri yakından takip ediyor. Tuncay, Mahatma Gandhi’in “Dünyada görmek istediğin değişimin bir parçası ol.” sözünden ilham alıyor. Bu bağlamda geleneksel finansal sistemin temellerinden çatırdadığını ve dijital paraların insanlığın geleceği olduğunu düşünmesi nedeniyle kripto para ekosisteminin geniş kitlelerce benimsenmesi için çalışmalar yürütüyor. Tuncay, kripto varlıkların paranın çehresini temelden değiştirebileceğine inanıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala