bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

Meta’dan, Metaverse için Sanal Gerçeklik Eldivenleri

metadan metaverse icin sanal gerceklik eldivenleri 1

Kısa bir süre önce ismini Meta olarak değiştiren Facebook, Metaverse çalışmalarına hızla devam ediyor. Son olarak Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, geleceğin Metaverse‘ünde sanal gerçeklik deneyimini artırmak için dokunma hissi veren eldivenlerini tanıttı.

Reality Labs (RL) tarafından geliştirilen bu eldivenler, sanal dünya ile etkileşime geçerek, nesneleri hissedebilmenize olanak sağlıyor.

Meta'dan, Metaverse için Sanal Gerçeklik Eldivenleri

Meta, Reality Labs ile Metaverse Çalışmalarını Hızlandırıyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, sanal olarak zar atma, Jenga ve satranç oynama, el sıkışma ve yumruk atma gibi eylemleri gerçekleştirebilen “Dokunsal eldivenleri” tanıttı. Hatta Zuckerberg, yeni tanıtılan eldivenler ile oynadığı Jenga oyununu da paylaştı.

metadan metaverse icin sanal gerceklik eldivenleri

Şu anda Metaverse’e en yakın deneyim, sadece VR gözlükler ve konsollar ile mümkün oluyor. Gelişmiş ve oldukça verimsiz olan profesyonel cihazlar ise henüz normal kullanıcılar için kullanılabilir durumda değil.

Reality Labs ise bu noktada devreye girerek, birçok duyu bilimini birleştirip, sanal gerçeklik algısını geliştirmeyi amaçlıyor.

RL Araştırma Direktörü Sean Keller, konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“AR ve VR’deki etkileşim sorununu çözmek için ellerin değeri çok büyük. Başkalarıyla iletişim kurmak, dünya hakkında bilgi edinmek ve onun içinde harekete geçmek için ellerimizi kullanırız. AR ve VR’ye tam bir el varlığı getirebilirsek, ömür boyu motor öğrenmeden yararlanabiliriz. İnsanlar, tıpkı gerçek nesneler gibi sanal nesnelere dokunabilir, hissedebilir ve onları manipüle edebilir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala