bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,164.73 0.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,177.89 0.81%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.04%
solana
Solana (SOL) $ 154.73 0.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.544884 2.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516268 1.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158311 0.86%

Meta’dan Beklenmedik NFT Kararı

metadan beklenmedik nft karari

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi olan Meta, geçtiğimiz aylarda pek çok kullanıcıyı heyecanlandıran NFT kararını açıklamıştı. Meta o dönem yaptığı açıklamada, Facebook ve Instagram için NFT adımı attığını duyurmuştu. Yapılan son açıklamaya göre Meta, Facebook ve Instagram için NFT planlarını askıya aldı.

Meta, NFT Planlarını Durdurdu

Metaverse’ün öncüsü olmak için çalışmalar yürütmeye devam eden Meta, aldığı son kararla bir Blockchain teknolojisinden uzaklaştığını belirtti. Meta’nın ticaret ve fintech lideri Stephane Kasriel, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Meta’nın Facebook ve Instagram’daki NFT’lerle olan çalışmalarını sonlandırdığını açıkladı.

Stephane Kasriel, Meta’nın yeni NFT kararı hakkında detaylara girmedi. Alınan kararla birlikte Meta’nın Instagram’da NFT basımı ve satışı ile Instagram ve Facebook’ta NFT paylaşma özelliklerini test etme sürecine son vermesi bekleniyor. Stephane Kasriel konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Meta genelinde, odak noktamızı artırmak adına neye öncelik verdiğimizi de yakından takip ediyoruz. İçerik oluşturucularını, insanları ve işletmeleri desteklemenin başka yollarına odaklanmak adına NFT projemizi şimdilik askıya alıyoruz. Bunun yerine Meta olarak Reels üzerinde mesajlaşma, yeni para kazanma modelleri ve Meta Pay’i iyileştirme gibi alanlara odaklanıyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala