bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,688.33 5.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 559.71 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.91 9.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500992 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461932 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152266 5.08%

Metacade ve Polkadot: 2023’te Göz Önünde Bulundurulması Gereken İki Proje (Sponsorlu)

metacade ve polkadot 2023te goz onunde bulundurulmasi gereken iki proje sponsorluad

Kripto piyasasındaki düşüşün sonunda dibe vurmasıyla birlikte, artık 2023 için en büyük potansiyele sahip projelere bir göz atma zamanı geldi. Bazı yatırımcılar, ‘Ethereum katili’ olarak da anılan ve günümüzde 2021’deki zirvesinin çok aşağısında işlem görmekte olan Polkadot’a yöneldi. Bununla birlikte, pazara yeni giren Metacade, Play to Earn ve Web3’ün geleceğine yön verme planlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Bugün, her iki projeye de göz atacağız ve hangisinin size 2023 boğa piyasasında olağanüstü kazançlar sağlayabileceğine karar vereceğiz.

Polkadot (DOT), Blok Zinciri Teknolojisindeki Temel Bir Sorunu Çözmeyi Amaçlıyor

Avalanche ve Solana gibi blok zincirlerinin yanı sıra Polkadot, kriptonun önde gelen hizmet tokenlerinin karşılaştığı çeşitli sorunları çözmek için başlatılan birçok Ethereum tabanlı rakipten biridir. Başlıca amacı, günümüzde birçok blok zincirinin karşılaştığı birlikte çalışabilirlik sorununu çözmektir. 

Birlikte çalışabilirlik, farklı blok zincirlerinin güvenilir bir üçüncü tarafa ihtiyaç duymadan iletişim kurmasına ve işlemleri gerçekleştirmesine izin vererek, bireysel blok zincirlerini daha ölçeklenebilir ve güvenli hale getirir. Bu alandaki liderlerden biri olan Polkadot, hem açık hem de özel yüzlerce blok zincirini destekleyen geleceğin blok zinciri teknolojisinin bel kemiği olmayı hedefliyor.

Bu inovasyon, Polkadot’un 2021’de hızla yükselmesine neden oldu. Ağustos 2020’de halka açılarak 2,09$’dan piyasaya sürülen DOT, Kasım 2021’de 55,09 dolara yükseldi. Yaklaşık yüzde 2500’lük bir artış. Bununla birlikte, 2022 ayı piyasasının ardından DOT önemli ölçüde daraldı. Ekim 2022 itibarıyla değeri sadece 6,08$ idi. Polkadot’un 2022’nin sonuna kadar işlem hızlarını on kat artırmak gibi geleceğe yönelik iddialı planları göz önüne alındığında, DOT şu anda büyük bir indirimle işlem görüyor olabilir.

Metacade (MCADE) Nedir?

Metacade, GameFi ile ilgili her şey için Web3’ün birincil hedefi olmayı hedefleyen sanal bir takılma ortamı olacak. Kullanıcıların en son Web3 oyunlarına kendilerini kaptıracakları, Play2Earn gelirlerini nasıl en üst düzeye çıkaracaklarını keşfedecekleri ve eğlenceli, canlı bir toplulukta benzer düşünen oyuncularla bağlantı kuracakları bir yerdir. 

Metacade’in dolup taşan bir topluluk merkezi haline gelme planları ise daha henüz emekleme aşamasında. Metacade, oyuncuların Play2Earn’ün geleceği hakkında söz sahibi olmalarını ve tutkularıyla çalışarak ömür boyu sürecek bir kariyere başlamalarını sağlayan bir platform yaratıyor. Metacade’in nihai amacı, sahibi oyuncular olan ve oyuncular tarafından yönetilen tamamen merkeziyetsiz bir topluluk oluşturmaktır.

Neden Metacade (MCADE)’e Yatırım Yapmayı Düşünmelisiniz?

Tıpkı Polkadot gibi Metacade de sorunlarla dolu geleneksel modeli yerle bir etmeyi amaçlıyor. Oyun sektörü geçtiğimiz on yıl içinde gittikçe daha merkezi bir hal aldı ve günümüzde mikro işlemler ve kâr maksimizasyonu ön plana çıkıyor – kullanıcıların aldığı keyif değil. Bu model sürdürülebilir değildir ve Metacade bunu biliyor. İşte bu yüzden her adımda kullanıcı değerini ilk sıraya koyuyorlar.

Bu görevin bir kısmı, oyuncuları ürettikleri değer için ödüllendirmektir. Bir inceleme yayınladığınız her seferinde, biraz GameFi alfa paylaştığınızda veya başkalarının Play2Earn dünyasına adım atmalarına yardımcı olan içerikler ürettiğinizde, MCADE tokeni ile ödüllendirilirsiniz. Bu, Metacade üyelerini topluluğu Play2Earn oyununun bir ayağı yapmaya teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda insanlara verdikleri değerin faydalarını doğrudan hissetmelerini de sağlar.

2023’ün sonlarında Metacade, ilk Metagrant’lerini şanslı bir geliştiriciye vermeyi planlıyor. Metacade, risk sermayesi destekli oyun stüdyolarının, oyuncuların ne istediğini dikte etmesine izin vermek yerine, topluluğun karar vermesine izin veriyor. Bir Metagrant kazanmak için geliştiricilerin önce projeleriyle bir yarışmaya girmeleri ve Metacade üyelerinin favorilerine oy vermelerine izin vermeleri gerekir. Kazanan kişi, Metacade hazinesinden fon alır ve tamamlanmış oyun, tüm dünyanın eğlenmesi için Metacade’in sanal oyun salonuna eklenir.

Ama Metacade’in değeri oyunculara geri vermesinin tek yolu bu da değil. Metacade 2024’te kendi iş ilan platformunu yayınlayacak. Bu da kullanıcılara Web3’ün en ileri noktasındaki şirketlerle özel test işleri, stajlar ve hatta maaşlı pozisyonlar bulma fırsatı sunacak. Becerileriniz ne olursa olsun, Metacade ile size uygun işi bulabileceksiniz.

Daha önce de belirtildiği gibi, Metacade’in amacı, sonunda topluluğun tamamen kendi kendine yeterli hale gelmesini sağlamak. Bunu yapmak için, Metacade kendisini bir merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO)’a dönüştürecek. Bu, Metacade’in en değerli üyelerine önde gelen pozisyonlar verilmesi ve topluluk tarafından oylanan değişiklikleri uygulamaktan sorumlu olacakları anlamına geliyor. MCADE token sahipleri, Metacade DAO statüsüne ulaştığında yeni özellikler, ortaklıklar, hazine tahsisleri ve daha fazlası için oy kullanabilecekler. 

Metacade, Polkadot’tan Daha İyi Bir Yatırım: İşte Bunun Nedeni

Polkadot’un büyük potansiyele sahip inanılmaz bir proje olduğu inkar edilemez. Ancak Polkadot’u Metacade gibi bir projeyle karşılaştırırken bazı sorunlar ortaya çıkıyor. 

Birincisi, Metacade’in neredeyse hiç rakibi olmamasına rağmen, “Ethereum katili” olarak lanse edilen en az beş proje olması. Polkadot kendisini Avalanche, Cardano ve hatta Ethereum gibi tokenlerden ciddi şekilde farklılaştıramazsa, ömür boyu sürecek bir üstünlük mücadelesine boyun eğmiş demektir.

İkincisi, Crypto.com‘un GameFi’nin 2025 yılına kadar geleneksel oyun hızının 10 katı oranında büyümesini beklediği göz önüne alındığında, Play2Earn çekicilik kazanmaya devam ederken Metacade bir roket gibi yükselmek için harika bir konumda. Polkadot bir gün en başarılı kripto projelerinden bazılarını içinde barındırabilir, ama bunun olup olmayacağı şu anda hala bilinmiyor. Bunu, blok zinciri oyunlarının tahmin edilen büyümesiyle karşılaştırın; Metacade’in tüm bu senaryoda nerede olacağını görmek kolaydır. 

Sonuncusu, Metacade şu anda taban fiyatında, çünkü henüz ön satışın başında. Polkadot, piyasaya çıkış fiyatının kabaca 3 katı ile işlem görüyor ve 55 dolara kadar geri dönebilirse bu, önemli bir yatırım akışı gerektirecek. Bu arada, hızla büyüyen ve önümüzdeki yıllarda milyarlarca doları kendine çekecek bir sektördeki başlıca rakibi Metacade. Özünde, Metacade’in kazanacağı çok şey ve kaybedeceği çok az şey var.

Polkadot, eToro’da buradan satın alınabilir.

Metacade ön satışına buradan katılabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala