bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,933.00 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.87 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 582.96 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 186.47 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632187 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652272 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21972 20.21%

Metacade (MCADE) de Solana (SOL) Gibi Bir Başarı Hikayesi Olabilir mi? (Sponsorlu)

Metacade MCADE de Solana SOL Gibi Bir Başari Hikayesi Olabilir mi Sponsorlu

Kripto sektörünü takip ediyorsanız, muhtemelen Solana’nın (SOL) 2021’deki destansı yükselişini duymuşsunuzdur. 2020’deki lansmanına katılan yatırımcılar, Kasım 2021’de SOL’un zirvesinde yaklaşık %44.000 kazanç elde etti. Elbette hepimiz böyle kârların hayalini kuruyoruz ve şimdi aynı büyük yükselişi yakalayabilecek yeni bir token var

Bu tokenin adı Metacade (MCADE) ve bu makalede Metacade’in Solana kadar başarılı olmasını neyin sağlayabileceğini keşfedeceğiz.

Solana (SOL) Platformu Nedir?

Solana, insanların uygulama oluşturması için bir çerçeve sağlamak üzere akıllı sözleşmeler kullanan bir blok zinciri platformudur. Başlıca rakiplerinden biri olan Ethereum ile sık sık karşılaştırılıyor, çünkü işlevleri birbirine oldukça benziyor. Solana’nın kendisini farklılaştırdığı nokta, işlem hızları ve ücretleridir. Solana 2017’de piyasaya çıktığında, çoğu blok zincirindeki işlem hızları yaklaşık 15 işlem/saniye (TPS) ile sınırlıydı. Referans olarak, Visa ve Mastercard’ın yaklaşık 65.000 TPS işleyebildiğini söyleyebiliriz.

Günümüzde, Solana yaklaşık 65.000 TPS’lik teorik bir maksimum kapasiteye sahip. Solana’nın belgelerine göre, standart bir gigabit ağında 710.000 TPS’lik bir üst limite ve 40 gigabitlik bir ağda göz alıcı 28,4m TPS’ye sahip. Günümüzün düşüşteki piyasasında dahi, Solana ortalama yaklaşık 3500-5000 TPS’yi işlem başına $0.00025 fiyatla işliyor. Bunu, ethtps.info ve Messari‘ye göre, işlem başına yaklaşık 2$ karşılığında 10-20 TPS arasında işlem yapan birleşme sonrası Ethereum ile karşılaştırın.

Bu inanılmaz hızlar ve düşük maliyetler nedeniyle kullanıcılar 2021’de Solana’ya akın etti. Bu, öncelikle Ethereum tabanlı DeFi ve NFT altınına hücumun işlem ücretlerini bir noktada neredeyse 50$’a çıkarmasının ardından oldu. Piyasanın çılgınlığı azaldıktan sonra bile Solana, belki en hızlısı olmasa da programlanabilir blok zincirlerinden biri olarak yerini koruyor. Günümüzde, en başarılı kripto projeleri arasından CoinMarketCap’İn lider tablosunda 9. sıradaki yerini koruyor. 

Solana (SOL) Nasıl Çalışır?

Tıpkı Ethereum gibi Solana da işlemleri doğrulamak için bir stake kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması kullanıyor. Ancak, ışık hızındaki bu işlem hızlarına ulaşmak için Solana, PoS’u geçmiş kanıtı (PoH) olarak bilinen bir sistemle birleştiriyor. 

PoH’nin bütünüyle nasıl çalıştığını açıklamak bu makalenin kapsamını aşacaktır. Kısacası, PoH, diğer blok zincirlerinden farklı olarak, işlemlere bir zaman damgası atarken kullanılması için her node’a merkezi bir kriptografik saat verir. Bu da node’ların bir bloku doğrulamak için iletişim kurmak yerine, bir “lider” node tarafından ayarlanan işlem gerçekleştirme sırası üzerinde anlaşmaları gerektiği anlamına gelir. 

Bu, günün gazetesinin fotoğrafını çekip internette yayınlamaya benziyor; bir olayın belirli bir zamanda gerçekleştiğini kanıtlayan bir geçmiş kaydı oluşturulmuş oluyor.

Metacade (MCADE) Nedir?

Tıpkı Solana gibi Metacade de sektöründe büyük sansasyon yaratmayı hedefliyor Metacade, oyun dünyasının geleceği için tasarlanmış bir topluluk merkezi. GameFi fanatikleri, kripto meraklıları, girişimciler ve geliştiricilerin bir araya geldiği ve Web3’ün sunduğu her şeye kendilerini kaptırdığı platformdur. Metacade üç temel amaca sahiptir: kullanıcıların yeni favori oyunlarını bulmalarına, unvanlar kazanmalarına, oyunlardan daha fazla kazanmalarına ve benzer düşünen oyuncularla bağlantı kurmalarına yardımcı olmak.

Metacade, bunu yapmak için muhtemelen binlerce oyuncuyu platformuna çekecek birkaç yenilikçi özellik tanıtıyor. Örneğin Metacade, kullanıcılarını topluluktaki rollerini yerine getirdikleri için ödüllendirmeyi planlıyor. Birisi bir oyunu beta test ettiğinde, bazı GameFi alfalarını paylaştığında veya bir inceleme yazdığında, bu çabaları karşılığında onlara MCADE tokenleri ödeniyor. Bu da Metacade platformunu Play2Earn, GameFi ve Web3 için internette bir numaralı gidilecek yer haline getirmeye teşvik edilen bir topluluk doğuruyor.

Metacade (MCADE) Neden Solana (SOL) Kadar Başarılı Olabilir?

Ancak Metacade’in üzerinde çalıştığı tek özellik kullanıcıları ödüllendirmek değil. Metacade, Metagrants aracılığıyla piyasadaki en popüler Web3 oyunlarından bazılarını üreten tamamen kendi kendini idame ettiren bir ekosistem olmayı planlıyor. 

Metagrants, oyun geliştiricilerinin fikirlerini Metacade topluluğuna eşit olarak sunduğu ve daha sonra gerçek olduğunu görmek istedikleri projeye oy verdikleri bir yer olacak. Kazanan kişi, topluluktan cömert fonlar ve sürekli destek alır ve bitmiş oyun Metacade’in sanal arcade’ine eklenir. Sonunda, Metacade, topluluk tarafından geliştirilen ve onaylanan oyunlarla dolu bir arcade sahibi olmayı planlıyor.

Metacade’de bulabileceğiniz tek oyunlar bunlar da değil. Metacade, platformunun Play2Earn oyunlarından daha fazlasını bulmak ve kazanmak için en iyi kaynak olmasını amaçlıyor. Skor tabloları, inceleme sistemi ve içerik portalları gibi özellikler, oyun alanını dengeleyecek ve herkese GameFi’a eşit erişim sağlayacak. Oyuncular, özel turnuvalar, gündelik işler ve test fırsatları ile oyun gelirlerini artırabilir. Geliştiricilerin, oyunlarını test etmeleri ve geri bildirimde bulunmaları için kullanıcılara doğrudan ödeme yaptığı eksiksiz bir test ortamı geliştirme planları bulunuyor.

Metacade’in ardındaki ekip, sonuç olarak bir merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO) yoluyla yönetimi topluluğa devretmeyi amaçlıyor. Bu da Metacade kullanıcılarının görmek istedikleri özellikler, ortaklıklar ve yönetişim kuralları hakkında oy vererek platformun gelecekteki yönünü belirlemesine olanak tanıyor. 

Yatırım Yapmak için Solana (SOL) mı Metacade (MCADE) mi?

Solana, yenilikçi mimarisiyle üst sıralara tırmanırken, hiçbir eleştiri almadığı söylenemez. Birçok kişi, Solana’nın finansmanı için büyük ölçüde girişim sermayesine güvendiğine dikkat çekiyor: tüm SOL tokenlerinin yaklaşık %50’si ekibe ve girişim şirketlerine verildi. 

Ayrıca, sık sık meydana gelen kesintiler ağı rahatsız etti ve bu kesintiler 2022’de en az beş kez meydana geldi. Ve Ethereum 2.0’ın 100.000’den fazla TPS’ye izin verecek şekilde uygulandığı ve Solana’ya kolayca rakip olduğu gerçeğine girmiyoruz bile.

Bu sırada, Metacade bu sorunların hiçbiriyle karşı karşıya değildir. Ekip, içeriden elde edilen kazanca değil, topluluk için değere odaklanıyor. Bu, Metacade’in hızla büyüyen bir endüstride hızla genişlemek için harika bir potansiyele sahip olması gerçeğiyle birleştiğinde, aşağı yönlü risk oldukça sınırlıdır. Çok yakında, bazı MCADE tokenleri almak, Web3 oyunlarının geleceği için bir sonraki en iyi yatırım olabilir. 

Solana, eToro’da buradan satın alınabilir.

Metacade ön satışına buradan katılabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala