bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,078.78 0.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,540.45 0.69%
bnb
BNB (BNB) $ 618.67 6.28%
solana
Solana (SOL) $ 185.70 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.631457 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.660097 2.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214651 2.11%

Metacade, Aralık 2022’de Satın Alınacak Kripto Paralar Listesinin Zirvesinde (Sponsorlu)

metacade aralik 2022de satin alinacak kripto paralar listesinin zirvesinde sponsorluasd

Kripto sektörü son aylarda zorlu bir süreçten geçiyor. 2021’in sonlarında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığından bu yana birçok token değerlerinin yaklaşık yüzde 90’ını kaybetti. Bu da bazı tokenlerin fiyatının daha önce hiç bu kadar düşük olmadığı anlamına geliyor.

Elbette, bu aynı zamanda tam şu anı potansiyel olarak bu alana yeniden yatırım yapmak için mükemmel bir zaman yapıyor. Bunu göz önünde bulundurarak, bunu yapmanıza yardımcı olmak için Aralık 2022’de satın alınabilecek en iyi kriptoları kapsayan bu makaleyi hazırladık. 

Şu anda satın alınabilecek en iyi kripto paralar listemizi ve neden yükselebileceklerine ilişkin açıklamaları bulmak için okumaya devam edin.

1. Metacade – Web3 Oyun Sosyal Alanı

Metacade, Web3’ün ilk topluluk oyun salonudur. Kripto oyunlarında en iyi tekliflerin tadını çıkarmak için her türlü geçmişe ve hedeflere sahip oyuncuların ve topluluk üyelerinin bir araya gelebileceği bir yerdir.

Metacade’in MCADE tokeni, bu gelişmekte olan ekonomi için yakıt işlevi görecek şekilde ayarlandı. Oyuncular, oyun turnuvaları ve ödül çekilişleri, ürün satın alma ve çok daha fazlası aracılığıyla Metacade ekosistemiyle etkileşim kurmak için bunu kullanabilecekler. MCADE sahipleri, topluluğu desteklemek için tokenlerini stake etme seçeneğine sahip olacak ve Metacade içindeki katılımları için ödüllendirilecekler. 

Metacade‘i oyun alanındaki diğer projelerden ayıran şey, çeşitli GameFi projelerini tek bir yerde barındıracak olmasıdır. Böylelikle, her oyuncu ilgi alanları veya beceri seviyeleri ne olursa olsun Metacade’de keyif alacak bir şeyler bulacak. Buna yatırım açısından bakıldığında, tek bir projeye ya da geleceği kestirilemeyen bir oyuna para yatırmak yerine, Metacade birden fazla projenin merkezi olma avantajına sahip ve bu nedenle özünde daha yüksek çeşitliliğe sahip olacaktır. Bunu tıpkı, tek bir film yerine Disney veya Netflix’e yatırım yapmak gibi bir şey olarak düşünün. 

Bunun da ötesinde, Metacade kendisini topluluğunun bağlantı kurabileceği ve işbirliği yapabileceği bir “takılma” yeri olarak görüyor. Metacade, “Work2Earn” yol haritası önerisinin bir parçası olarak fırsatları Web3 gibi geniş bir alanda paylaşarak dışa açılmadan önce işleri oyun topluluğu içinde yayınlayacak. 

Her şeyden önce, Metacade hala ön satış aşamasındadır; bu da tokenleri borsalarda listelendikleri zamandan çok daha düşük bir değerde alabileceğiniz anlamına geliyor.

Metacade’in tüm unsurlarını bir araya getirdiğimizde, bu alanda ortaya çıkan en iddialı projelerden biri olduğu açık ve bu yüzden de onu Aralık 2022’de satın alınması gereken 1 numaralı kripto para tokeni olarak sıraladık.

Metacade ön satışına buradan katılabilirsiniz

2. GMX – Merkeziyetsiz Sürekli İşlemler

GMX, kripto yatırımcılarının herhangi KYC süreçlerini tamamlamak zorunda kalmadan 30 katına kadar kaldıraçla popüler para birimleriyle işlem yapmalarını sağlayan, merkeziyetsiz bir sürekli borsadır. Yerel para birimi, birkaç nedenden dolayı bu yıl satın alınabilecek en iyi kripto paralardan biridir.

Birincisi, GMX, 70 milyar dolardan fazla toplam işlem hacmi ve 130.000’den fazla kullanıcısı ile mevcut en yüksek kullanılan merkeziyetsiz borsalardan bazılarına ev sahipliği yapar.

GMX aynı zamanda ağlar arası bir uygulamadır. Hem Arbitrum’da (büyümekte olan en popüler Ethereum katman 2 projesi) hem de Avalanche’da mevcuttur. Bu, çoğu işlem protokolünden daha büyük bir toplam adreslenebilir pazar sağlar.

Son olarak, kullanıcılar GMX tokenlerini stake edebilir ve daha fazla GMX tokeni yerine geri Avalanche veya Ethereum alabilir. Dolayısıyla, ayı piyasasında bunlardan herhangi birini stake etmeyi planlıyorsanız, biraz GMX’e sahip olmak bunu yapmayı kolaylaştıracaktır.

3. Solana – En Büyük Ethereum Dışı Katman 1

Solana şu anda geliştirme sürecinin ilginç bir noktasında. Bir sonraki boğa piyasasında ya en popüler EVM dışı akıllı sözleşme ağı olarak karşımıza çıkacak ya da pazar payını yeni projelere kaybedecek. Bir dizi nedenle bizim tahminimiz birinci senaryodan yana.

Solana, ışık hızında işlemler sunuyor ve katman 1 akıllı sözleşme platformunun ölçeklendirmesi gereken tüm teknolojik yeteneklere sahip. Ancak Solana, ana katman üzerine ek katmanlar ekleyerek ölçeği büyütmek isteyen Ethereum’dan farklı olarak ‘olduğu gibi’ ölçeklenebiliyor.

Bu da Solana kullanmanın Ethereum’dan daha pürüzsüz bir deneyim haline geleceği bir durum yaratıyor. Bir sonraki piyasa döngüsünde piyasaya hükmedebilecek olmasının bir nedeni de budur.

Solana ayrıca bir akıllı sözleşme platformunun sahip olabileceği en yüksek aktivite seviyelerinden birine sahip. İnsanlar zaten zinciri kullanmaktan zevk alıyor (özellikle NFT’ler için). Diğer birçok Ethereum dışı zincir, insanların onları kullanmaya devam etmeleri için teşvik sağlamalıdır, ancak Solana böyle değil.

4. Polygon –  Gelecek Vaat Eden Bir Ethereum Yan Zinciri

Polygon (MATIC), sektördeki en iyi iş geliştirme projelerinden bazılarına ev sahipliği yapmış bir Ethereum yan zinciridir. Kripto dünyasına adımını atmak isteyen markalara yönelik bir zincir olarak ortaya çıkıyor. Örneğin Polygon, Disney, Reddit, Starbucks, Draftkings ve diğerleri ile ortaklıklar kurmuştur. 

Bu tür ortaklıklar, kriptonun halkın genelince benimsenmesi söz konusu olduğunda, Polygon’un liderlerden biri olmasına yardımcı olacaktır. MATIC, kurduğu bağlantıları sürdürülebilir bir kullanıcı tabanına dönüştürebilirse, bir sonraki döngünün önde gelen oyuncularından biri olabilir.

5. Magic – Arbitrum Oyun Merkezi

Magic, Treasure ekosisteminin yerel kripto parası. Birkaç nedenden dolayı ileriye dönük olarak satın almak için en iyi kripto paralardan biri olabilir.

Öncelikle Treasure, Arbitrum’da tercih edilen NFT pazarı olarak karşımıza çıkıyor. Arbitrum, en hızlı büyüyen Ethereum katman 2 ve kesinlikle bir sonraki piyasa döngüsünün büyük kazananlarından biri olabilir. Buna ek olarak, Treasure bundan yararlanmak için iyi bir konumda ve bu da Magic tokenine değer katacaktır.

Magic, Arbitrum’da çok çeşitli P2E oyunlarını birbirine bağlayan bir tür köprü para birimi haline gelebilir. Magic’in potansiyeli çok yüksek olsa da,  piyasa değerinin hala nispeten düşük olduğunu belirtmekte fayda var. 

6. Arweave – Kripto Depolama Altyapısı

Arweave, ileriye dönük olarak satın alınabilecek en iyi kripto paralardan biri olabilecek başka bir heyecan verici proje. Kullanıcıların verileri ilk kez kalıcı olarak depolamasına olanak tanıyan bir kripto altyapı tokeni.

Geçmişe baktığımızda, şirketler ve insanlar en önemli verilerini depolamak için merkezi sağlayıcılara güvenmek zorunda kaldılar. Bu sağlayıcılar, geçmişte bir saldırı veya bir silme özelliğinin kullanılması yoluyla, verileri tek başlarına yanlışlıkla kaybedebilir veya silebilirdi.

Arweave ile insanlar bir daha asla bu konuda endişelenmek zorunda kalmayacak. Videoları, dosyaları, resimleri ve diğer tüm önemli verileri, projenin yenilikçi blok zinciri teknolojisi sayesinde kalıcı olarak var olacak.

7. Alien Worlds (TLM) – Gezegenleri Keşfedin ve Arkadaşlarınızla İnşa Edin

Alien Worlds, kripto dünyasının en iddialılarından biri olarak öne çıkan, çok gezegenli bir GameFi deneyimidir. Oyuncular DAO’lar oluşturabilir, gezegenler satın alabilir ve oyunlar, etkinlikler ve daha fazlasıyla bu gezegenlere ziyaretçi çekerek gelir elde edebilir.

TLM tokeni, ortaya çıkan bu ekosistemin yerel para birimidir. Oyuncular görevleri tamamlayarak, NFT işlemleri yaparak ve diğer oyuncularla birlikte geniş Alien Worlds ekosistemine katılarak kazanabilirler.

Alien Worlds ayrıca Ethereum, WAX ve Binance Smart Chain üzerinde de oynanabilir. Bu, geniş bir oyuncu grubunun bundan zevk almasını kolaylaştırır ve bu da bir sonraki pazar döngüsünde kullanıcı tabanını önemli ölçüde büyütmesine yardımcı olabilir.

8. Chiliz – Kriptoyu Gerçek Dünyadan Büyük Markalarla Buluşturuyor

Chiliz, spor ve eğlence ikonlarını izleyicileriyle yeni ve ödüllendirici yollarla buluşturmaya odaklanan bir katman 1 blok zinciridir. Şimdiden dünyanın en iyi markalarından bazıları tarafından kullanılıyor.

Örneğin, popüler futbol takımı AS Roma, Chiliz aracılığıyla bir AS Roma taraftar tokeni oluşturdu. Bu taraftar tokeninin sahipleri özel ödüller kazanıyor ve takıma ve oyuncularına erişim sağlıyor.

Eğlence dünyasından isimler, hayranlarıyla benzer şekillerde bağlantı kurmak için Chiliz’in hazır teknolojisini kullanabiliyor. Bu da sanatçılar için yeni gelir akışları açma ve dinleyicilerin en sevdikleri müzisyenlerle daha anlamlı bağlantılar kurma potansiyelini beraberinde getiriyor. 

Chiliz, gitgide daha fazla ekip, marka ve eğlence şirketi bu ekosisteme katılarak elde edebilecekleri değeri gördükçe devasa hale gelebilecek bir sektörde açık ara lider olarak karşımıza çıkıyor.

9. Ethereum – Akıllı Sözleşme Standardı

Önde gelen akıllı sözleşme platformu olarak, Ethereum’u tanıtmaya dahi gerek yok. ETH hala satın alınabilecek en iyi kripto paralardan biri mi? Bizce öyle.

Ethereum, akıllı sözleşme platformu yarışında açık ara lider. En çok kullanıcıya, en çok işlem hacmine sahip ve NFT sahnesinde en çok öne çıkan kripto para. Bununla birlikte, büyümesinin hala erken aşamalarda olduğuna inanmak için sebepler de var.

Ethereum, bir iş kanıtı (proof-of-work) konsensüs modelinden bir stake kanıtı (proof-of-stake) modeline geçtiği Birleştirme olayını yeni tamamladı. Bu da beraberinde ETH üretimini önemli ölçüde azaltan bir yakma mekanizması getirdi. Esasen bu, varlığı aşağı doğru hareket ettirecek çok daha az satış baskısı olacağı anlamına geliyor.

Ayrıca, Ethereum, Optimism ve Arbitrum gibi katman 2 projeleriyle ölçeklenmeye başlıyor. Bu, insanların Ethereum’u daha düşük fiyatlarla ve daha yüksek hızlarda kullanmalarına imkan sağlayacak. Tüm bu değişikliklerle birlikte Ethereum, evriminde bir sonraki adımı atmaya hazır olabilir ve bu da onu 2022’de elde tutmak için iyi bir seçenek haline getirir.

10. DopeX – Sentetik Varlıklar ve Merkeziyetsiz İşlemler

DopeX, opsiyon yazarları, opsiyon alıcıları ve likidite sağlayıcılar için merkeziyetsiz bir opsiyon borsası. Sentetik varlıklar, sabit likidite ve sabit getiri fırsatları sunuyor.

DPX tokeni, daha önce listemizde yer verdiğimiz GMX’e benzer şekilde çalışıyor. Ancak DopeX’in GMX’ten daha düşük bir piyasa değeri var, bu da ileriye dönük yatırımınızdan daha iyi bir getiri sunabileceği anlamına geliyor.

11. Bitcoin – Merkeziyetsiz Değer Deposu

Son olarak, hiçbir satın alınacak en iyi kripto para listesi Bitcoin olmadan tamamlanmış sayılmaz. Bu yıl, sektörün önde gelen kripto varlığı için zor bir yıl oldu. Ama günün sonunda Bitcoin hayatımızda olmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda Bitcoin ile ilgili olarak sabırsızlıkla beklenecek çok şey var.

Örneğin, Bitcoin’in temel amacı, modern finans ekosisteminin dışında servet depolamak için bir araç sağlamaktır. Geleneksel finans, modern tarihin en zorlu aşamalarından birinden geçtiğinden, Bitcoin için büyüme fırsatları olabilir.

Resmi para birimleri hızlı bir şekilde şişiriliyor ve merkez bankaları tam bir finansal çöküş tehdidinde bulunmadan enflasyonu dizginlemek için mücadele ediyor. Sonuç olarak, içinde bulunduğumuz mali durum sorunlarını yakında çözmezse, Bitcoin tüm dünyada servet depolamanın en güvenli yolu olarak karşımıza çıkabilir.

Ayrıca, bu yazının yazıldığı tarihte Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 70 daha düşük bir seviyede seyrediyor. Bu da stake etmeye başlamak için bunu mükemmel bir zaman yapıyor.

Metacade ön satışına buradan katılabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala