bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Meta, İşten Çıkarmalara Devam Ediyor

meta yeniden isten cikarma yapmaya hazirlaniyorsadcs

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, şirketleri küçülmeye itmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz haftanın sonlarında Twitter, çalışanlarının yarısı ile yollarını ayırmıştı. Twitter’ın ardından Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi olan Meta da toplu işten çıkarmalara gittiğini duyurmuştu. Meta, verimlilik yılında yeniden işten çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Meta, Çalışanlarını İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

Kripto para sektöründeki hareketlilik birçok şirketi etkilemiş durumda. Bu olumsuz havadan etilenen kripto odaklı şirket çalışanlarını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

meta yeniden isten cikarma yapmaya hazirlaniyorREGERTG

Bloomberg’in haberine göre, Facebook ve Instagram’ın sahibi Meta, yeni bir işten çıkarma dalgası daha planlıyor. Şirketin bu hafta binlerce çalışanını işten çıkaracağı belirtiliyor. Bununla beraber reklam gelirlerinde bir yavaşlama gören ve sanal gerçeklik platformu olan Metaverse alanına odaklanan Meta, genel müdürlerden ve yardımcılarından işten çıkarılabilecek çalışanların listelerini yapmalarını istiyor. İşten çıkarmaların bu aşaması önümüzdeki hafta içinde tamamlanabilir.

Fakat Meta, çalışan sayısını azaltma konusunda yalnız değil. Bitmex, Dapper Labs ve Mythical Games, kasım ayının ilk haftasında çalışanlarını işten çıkaran Web3 şirketleri arasında yer alıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala