bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,160.80 0.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.40 0.80%
bnb
BNB (BNB) $ 615.80 4.89%
solana
Solana (SOL) $ 185.67 0.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628704 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651934 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214269 1.03%

Meta, Instagram’ın NFT Testlerine Bu Hafta Başlıyor

Meta Instagram NFT Testlerine Bu Hafta Başliyor

Kısa bir süre önce sizlerle Instagram’ın NFT çalışmaları için Ethereum, Solana, Polygon ve Flow ağlarını test ettiğini duyurmuştuk. En büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, NFT sektöründe de boy göstermeye hazırlanıyor. Instagram’ın üst şirketi olan Meta tarafından yapılan açıklamalara göre, platform bu hafta içerisinde NFT’leri test etmeye başlayacak.

Meta NFT’leri Instagram Üzerinde Test Edecek

Son dönemin en önemli konularından birisi de şüphesiz şirketlerin NFT sektörüne attıkları önemli adımlar oldu. Birçok şirket bu alanda önemli adımlar atarken, önemli bir gelişme de dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri’den geldi.

Mosseri, bu hafta Instagram’da NFT’ler oluşturacak bir grup ABD’li içerik oluşturucu ile dijital koleksiyon ürünlerini test etmeye başlayacaklarını açıkladı. Diğer taraftan Mosseri, bu NFT’lerin yayınlanması veya paylaşılmasıyla ilgili herhangi bir ücret alınmayacağını da belirtti.

Ek olarak elde edilen detaylara göre Instagram, 3 taraf kripto cüzdanlarından MetaMask, TrustWallet ve Rainbow wallet’a destek sunacak.

Konu hakkında Twitter üzerinden açıklamada bulunan Meta geliştircisi Alexandru Voica ise konuyla alakalı olarak şu ifadelere yer verdi:

“NFT’lerle başlıyoruz çünkü bunlar metaverse’ün ekonomik ve topluluk oluşturma potansiyelinin önemli bir yönü olduğunu biliyoruz. Ancak bunlar, geleceği inşa ederken keşfettiğimiz teknolojilere sadece bir örnek.

Geniş bir web3 teknolojisi yelpazesini keşfediyoruz çünkü bunların dünyanın her yerindeki insanlar, işletmeler ve içerik oluşturucular için erişimi artıracağına, maliyetleri azaltacağına, yeniliği güçlendireceğine ve hızlandıracağına inanıyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala