bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,872.92 3.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,211.20 2.14%
bnb
BNB (BNB) $ 603.52 3.77%
solana
Solana (SOL) $ 157.92 6.39%
xrp
XRP (XRP) $ 0.555912 5.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.517037 3.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160896 1.75%

Meta, Horizon Worlds’ü Yeni Özelliklerle Avrupa’ya Getiriyor

meta horizon worldsu yeni ozelliklerle avrupaya getiriyor

Metaverse denince akla gelen ilk şirketlerden olan Meta, metaverse ile ilgili çalışmalarını genişletmeye devam ediyor. Meta, metaverse platformu Horizon Worlds’ü ilk kez Avrupa’ya getiriyor.

Horizon Worlds Avrupa’ya Geliyor

Meta, Avrupa’nın bazı ülkelerinde önümüzdeki birkaç hafta içinde Horizon Worlds’e erişime sunacak. Meta, ayrıca kullanıcılara ortamları üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için tasarlanmış yeni bir özellik de getiriyor.

meta horizon worldsu yeni ozelliklerle avrupaya getiriyor 1 1

Horizon Worlds, 2021’de piyasaya sürüldü. Şu anda Oculus Rift (S) ve Meta Quest 2 VR gözlükleri bulunuyor. Şimdiye kadar, yalnızca ABD ve Kanada’daki 18 yaşından büyük kullanıcılar Meta’nın sosyal VR uygulamasına erişim sağlıyordu. Şimdi ise Avrupa’da da erişime açılıyor.

Meta, sosyal VR uygulamasının önümüzdeki haftalarda İngiltere, İskoçya, İrlanda ve Kuzey İrlanda’daki kullanıcılara sunulacağını duyurdu.

Meta, ayrıca “Ses Modu” adlı yeni bir özelliğini de platformuna eklediğini duyuruyor. Yeni özellikle birlikte, Horizon kullanıcıları arkadaş listelerinde olmayan kişileri nasıl duyacaklarını kendileri belirleyebilecek. Bilinmeyen sesler ve kasıtsız olarak duyulan konuşmalar sessize alınabilecek.

Avrupa’ya genişlemeye devam eden Meta, geçtiğimiz günlerde Fransa’da bir ‘metaverse akademisi‘ açacağını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala